Головна Новини Політика кабмін 4000 км доріг, контроль вантажівок і 3,2 млрд на безпеку: плани Мінінфраструктури
commentss НОВИНИ Всі новини

4000 км доріг, контроль вантажівок і 3,2 млрд на безпеку: плани Мінінфраструктури

У Мінінфраструктури розповіли про плани на найближчий час

12 листопада 2019, 16:40 comments1669
Поділіться публікацією:








4000 км доріг, контроль вантажівок і 3,2 млрд на безпеку: плани Мінінфраструктури

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій презентував "To do list" змін для покращення сфери інфраструктури і транспорту в найближчі роки. Про це повідомляє прес-центр міністерства.

За словами Криклія, в наступному році уряд "закатає" в дорожню інфраструктуру 73 млрд грн з держбюджету. У планах – відновити 4000 км доріг.

"Дороги державного та міжнародного значення ми будемо капітально ремонтувати чи реконструювати. Тоді дороги будуть служити мінімум 10-15 років без ремонтів", — вважає міністр.

Ще планують запустити систему контролю за навантаженням на дороги. Зараз працює шість таких, у планах на наступний рік – 20.

Крім того, Мінінфраструктури має намір знизити на 30% аварійність. Програму безпеки профінансують в сумі 3,2 млрд грн. Планують встановити 1600 пішохідних переходів та освітлення на 1500  пішохідних переходах, 90 світлофорів з табло, які вимірюють швидкість руху перед в'їздом в населені пункти, 35 світлофорів на нерегульованих пішохідних переходах для доріг з інтенсивним рухом і нанести на 440 об'єктах світловідбивач. Також закуплять 200 спецодиниць аварійно-рятувальної техніки для ДСНС, засоби примусового зниження швидкості руху і 31 амортизаційний відбійник.

Криклій зазначив, що вже вдалося укласти договір з ЄБРР щодо фінансування в сумі 300 млн євро, які вкладуть в ремонт регіональних доріг. А ЄІБ виділить 450 млн євро на капремонт траси Одеса — Київ та будівництво обхідного шляху біля Львова.


Раніше "Коментарі" повідомляли, що Мінінфраструктури хочуть збільшити кількість річкових перевезень в країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!