Головна Новини Політика кабмін У грудні в Україні запустять додаток "Держава в смартфоні"
commentss НОВИНИ Всі новини

У грудні в Україні запустять додаток "Держава в смартфоні"

У майбутньому за допомогою нього можна буде отримати пенсію

23 листопада 2019, 13:07 comments2866
Поділіться публікацією:
У грудні в Україні запустять додаток "Держава в смартфоні"

Міністр цифровий трансформації Михайло Федоров заявив, що у грудні в Україні запрацює програма "Держава в смартфоні" — розробка програми вже на фінішній прямій. Про це віце-прем'єр-міністр розповів в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Так, додаток "Дія", яке знайоме громадськості за назвою "Держава в смартфоні", вмістить в собі всі необхідні українцям документи. Однак тепер вони будуть переведені в електронний формат.

"Першими проектами, які будуть уже в смартфоні — це водійські права, технічний паспорт на автомобіль. А в наступному релізі вже будуть електронні студентські, електронні посвідчення пенсіонера", — повідомив Михайло Федоров.

Зазначимо, що програма в цілому дасть старт переходу від паперів до електронних документів. З допомогою "Дії" в майбутньому можна буде навіть отримати пенсію.

Раніше портал "Коментарі" писав, що в Україні запустять систему електронних довіреностей, які будуть доповненням до паперових документів. При оформленні довіреності у нотаріуса українці отримуватимуть крім стандартного паперового бланка ще і pdf-файл. Його юрист відправить в мережу або скопіює на флешку. Ця версія документу буде містити електронний підпис нотаріуса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!