Головна Новини Політика кабмін Затримки зарплат вчителів і лікарів сталися через неефективний розподіл держсубвенцій на місцях, - Гончарук
commentss НОВИНИ Всі новини

Затримки зарплат вчителів і лікарів сталися через неефективний розподіл держсубвенцій на місцях, - Гончарук

За словами прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, завтра перерозподілять субвенції, що усуне заборгованість

26 листопада 2019, 15:41 comments4558
Поділіться публікацією:
Затримки зарплат вчителів і лікарів сталися через неефективний розподіл держсубвенцій на місцях, - Гончарук

Періодичні затримки заробітних плат виникають через неефективний розподіл державних субвенцій місцевою владою, заявили у Кабінеті Міністрів України.

Як розповів порталу "Коментарі" заступник голови Профспілки працівників освіти і науки України Сергій Романюк, освітня субвенція ще не використана повністю, тому залишки коштів пропонують перерозподілити на виплати співробітникам освітньої сфери. При цьому, заборгованість вчительських зарплат є локальною.

"Проблемні бюджети є там, де так звані міста обласного значення є невеликими і в їхній склад входять села. І там формула розподілу дає завищену кількість дітей в класі, яку там не можна набрати, там не вистачає коштів освітньої субвенції, — розповідає Романюк. — Але наразі в цілому по країні з освітньої субвенції станом на 1 жовтня є залишки 6,2 млрд коштів. Тому сьогодні стоїть завдання з бюджетів обласних, де залишки є найбільші, перекинути на проблемні райони, і цю заробітну плату закрити".

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що 27 листопада Кабмін перерозподілить 171,1 млн грн на зарплати для вчителів. Ще 326 млн грн підуть на дофінансування медичної субвенції, зокрема з цих коштів погасять борги із зарплат лікарів. Як зазначили "Коментарям" у Профспілці працівників охорони здоров'я, станом на 10 листопада заборгованість складала 140 млн грн.

Раніше "Коментарі" писали, що президент України Володимир Зеленський наказав уряду усунути заборгованість із вчительських та лікарських зарплат за два дні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!