Мінкульт займеться блогерами, - Бородянський

Міністр Бородянський обіцяє регулювати тільки контент

Міністерство культури збирається регулювати зміст статей блогерів. Про це заявив глава відомства Володимир Бородянський.

На думку міністра, українців потрібно захищати від неправдивої інформації. Для цього громадяни повинні розуміти закони в цій сфері.

"Ми не регулюємо блогосферу, ми регулюємо контент. І якщо хтось порушує українське законодавство з допомогою якогось контенту, наприклад закликає до ворожнечі, то і понесе за це відповідальність. Блогер і раніше ніс відповідальність, згідно чинному законодавству. Зараз ми хочемо сказати, що контент підпадає під регуляцію. І це нормально. Є необмежена кількість людей, які споживають контент блогерів", - розповів Бородянський.

Глава Мінкульту також згадав якісь сили, які спотворюють громадську думку і заробляють на цьому політичну популярність.

"Ці сили не зацікавлені в тому, щоб Україна була окремим суб'єктом як держава", - зазначив Бородянський.

Колишній телевізійний менеджер також підкреслив, що Мінкульт не збирається порушувати свободу слова, а виступить регулятором і встановить свої правила.

Як повідомляв портал "Коментарі", раніше міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський заявив, що в українських продюсерів немає необхідності звітувати про отримані за виробництво кіно грошей.