Головна Новини Політика кабмін Уряд врегулював проблему із вчасною доставкою пенсій та субсидій для 5 млн українців, - Гончарук
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд врегулював проблему із вчасною доставкою пенсій та субсидій для 5 млн українців, - Гончарук

Як повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, з 5 млн пенсіонерів 800 тис - мають інвалідність

4 грудня 2019, 14:34 comments1863
Поділіться публікацією:
Уряд врегулював проблему із вчасною доставкою пенсій та субсидій для 5 млн українців, - Гончарук

З 1 січня 2020 року держава забезпечить безоплатну доставку пенсій та субсидій через АТ "Укрпошта" для майже п’яти мільйонів пенсіонерів. Про це під час засідання уряду повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, передає "Урядовий портал"

Як заявив Гончарук, тарифи на доставку пенсій не змінювались вже 15 років і наразі вони абсолютно не покривають навіть прямі організаційні витрати "Укрпошти". За інформацією прем'єр-міністра, торік збитки компанії за доставку пенсій склали 1,5 млрд грн, в 2017 році — 1,2 млрд грн. Таким чином, каже Гончарук, виникла загроза щодо доставки пенсій "Укроштою" з початку 2020 року.

"Уряд цю ситуацію владнав — ми встановили адекватні до сучасних реалій тарифи на оплату доставки та виділили додаткові 900 млн грн на наступний рік. Кожен пенсіонер буде вчасно забезпечений пенсією наступного року!" — запевнив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Як зауважив Гончарук, рішення особливо важливе для мешканців маленьких міст та віддалених регіонів України, де, крім стаціонарних, працюють також пересувні відділення "Укрпошти". Зазначається, що із загального числа – 5 млн пенсіонерів – 800 тис є людьми з інвалідністю.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що експерти оцінили зареєстрований у парламенті законопроект щодо пенсій для жителів Донбасу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!