Головна Новини Політика кабмін Скандал Милованова на «Енергосталі»: експерти побачили «совок»
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал Милованова на «Енергосталі»: експерти побачили «совок»

Експерти побачили в «розборках» Милованова на «Енергосталі» гру на емоціях

5 грудня 2019, 17:55 comments1948
Поділіться публікацією:
Скандал Милованова на «Енергосталі»: експерти побачили «совок»

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов приїхав на харківське держпідприємство "Енергосталь", де влаштував "розборки" з його керівництвом. Чиновник був обурений незаконним, за його словами, рішенням суду про зміну керівництва і приховуванням боргів по зарплаті на суму понад 30 млн грн. Зокрема, Милованов заявив колишньому директору підприємства, який відновився на посаді: "Такі люди, як Ви, повинні сидіти у в'язниці".

Експерти прокоментували для видання "Коментарі" подібні випади з боку міністра.

А людям подобається

Адвокат, юридичний експерт Тетяна Матяш вважає дії Милованова неприпустимими.

"Я б розцінювала це як "совкову" політику. Це в ті часи було модно так себе вести. І, більше того, потім приходив ОБХСС (Відділ по боротьбі з розкраданнями соціалістичної власності — ред.) і садив надовго. Так веде себе Лукашенко. Людям таке подобається. Вони проти всіх багатих. Всі багаті з самого спочатку злодії в розумінні радянської людини. Директора багаті — значить злодії. В реально цивілізованому і демократичному суспільстві за такий вислів міністр отримав би наслідки: багатомільйонний позов і звільнення. У нас же, швидше за все, все зійде з рук", — вважає юрист.

Матяш нагадала, що президент Володимир Зеленський назвав секретаря Бориспільської міськради Київської області розбійником, а також сказав, що 100% громадян вважають колишнього народного депутата Сергія Пашинського бандитом.

"Мені ця позиція огидна. Так як потім під неї дзвонять з Офісу президента умовним Бакановим і Трубам, пояснюючи, як треба "по бєспрєдєлу" закривати людей. Потім — гучні затримання та арешти. І глядач задоволений — всіх посадили. А за підсумком найчастіше — гучний пшик", — констатувала вона.

Жертви патерналізму

Координатор в "СтопТеррор" Семен Кабакаєв вважає, що представники влади намагаються наслідувати президента Володимира Зеленського.

"Ставитися до міністра Милованова можна по-різному. Але потрібно розуміти, що всі "слуги", які прийшли до влади, є залежними. І в своїй залежності вони намагаються наслідувати президента Зеленського. Це — черговий випадок. Ми пам'ятаємо як президент Зеленський "включав" режим Лукашенка. Як їздив і влаштовував публічні шоу і вистави. "Міцний господарник", "міцна рука" — ось в такому амплуа намагаються виставити себе і "слуги народу", — констатував експерт.

За словами Кабакаєва, українці все ще залишаються прихильниками патерналізму, який дістався від Радянського Союзу.

"Замість того, щоб брати відповідальність за свій вибір, виборець довіряє своє життя новообраній владі — і потім сам же в цьому розчаровується. Поки українське суспільство не відійде від практики неусвідомленого вибору, нас і далі будуть годувати ось такими поданнями і шоу", — резюмував експерт.

Потрібно більше лайків

Політичний експерт Євген Магда зазначив, що вже не в перший раз члени нового українського уряду не розуміють таких азів юриспруденції як презумпція невинності.

"Вони не зовсім розуміють стандарти менеджменту. Вони не розуміють, як має працювати державна машина — і яким, власне, має бути державний менеджмент. Вони продовжують орієнтуватися на велику кількість лайків, на емоційну реакцію з боку суспільства, що робить їх і всіх нас більш вразливими перед існуючими на сьогоднішній момент погрозами", — вважає політолог.

Магда зазначив, що цей інцидент є черговим проявом некомпетентності і спірних рішень чиновників.

"Таким чином, як мені здається, уряд створює приводи для кадрової ротації в ньому. І чомусь у мене є передчуття, що ця ротація вже не за горами", — сказав він.

Як повідомляв сайт "Коментарі", раніше Тимофій Милованов повідомив, які сфери в Україні мають найбільшу кількість співробітників, а які – найменшу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!