Головна Новини Політика кабмін "Офіс президента спробував підмінити текст комюніке, але у Медведчука їх викрили", - політолог
commentss НОВИНИ Всі новини

"Офіс президента спробував підмінити текст комюніке, але у Медведчука їх викрили", - політолог

У ОПЗЖ переконані, що президент хотів ввести в оману за домовленостями в "нормандському форматі"

17 грудня 2019, 18:41 comments1366
Поділіться публікацією:
"Офіс президента спробував підмінити текст комюніке, але у Медведчука їх викрили", - політолог

Після повернення з Парижа і сам Зеленський, і його команда почали вести себе як недоговороспроможні люди. Про це свідчить спроба Офісу президента підмінити текст підсумкового комюніке, яке погодили Макрон, Меркель, Путін і Зеленський у Парижі 9 грудня. Про це передає сайт "Кореспондент", посилаючись на журналіста Едуарда Долгачева.

"Офіс президента спробував підмінити текст підсумкового комюніке, правда, в партії Медведчука відразу ж вивели маніпуляцію на чисту воду", — написав журналіст.

Долгачов зазначив, що прес-служба Офісу мала намір опублікувати неправильний переклад документу, де говорилося про те, що сторони нібито висловлюють зацікавленість у "досягненні домовленостей щодо Закону про особливий статус Донбасу.

"На самому справі, як вказали у Медведчука, в тексті комюніке йдеться про те, що сторони домовилися про узгодження "всіх правових аспектів особливого порядку місцевого самоврядування – особливого статусу окремих районів Донецької та Луганської областей – як зазначено в "Комплексі заходів по виконанню Мінських угод" від 2015 року", — зазначив автор тексту.

Долгачов пояснює, що в ОП поміняли текст, як ніби мова йде не про всіх правових аспектах, а тільки про закон про особливий статус Донбасу.

"Якщо тезово, то в Офісі президента подали комюніке так, ніби учасники "нормандського формату" домовилися і далі домовлятися щодо Закону про особливий статус Донбасу. А насправді в комюніке переговорів у Парижі йдеться про те, що Зеленський, як і інші учасники переговорів, офіційно визнали, що зацікавлені в узгодженні всіх політичних пунктів "Мінських угод", — наголошується в повідомленні.

Також журналіст висловлює нерозуміння, на що саме розраховувала команда Зеленського, коли мала намір зробити таке, адже маючи в опозиції такого досвідченого політика в сфері переговорів за Донбасу, Віктора Медведчука, не можна було сподіватися, що така підтасовка фактів буде прийнята за чисту монету.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що експерти висловили припущення про те, наскільки ймовірний обмін полоненими за формулою "всіх на всіх" до Нового року, як це погодилося на нормандському саміті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!