Головна Новини Політика кабмін З'явилася фінальна версія земельного закону: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

З'явилася фінальна версія земельного закону: подробиці

У Кабінеті міністрів України пояснили зміни у фінальній версії закону про ринок землі

13 січня 2020, 18:58 comments1826
Поділіться публікацією:
З'явилася фінальна версія земельного закону: подробиці

Готова фінальна версія законопроекту про обіг земель сільськогосподарського призначення №2178-10. Про це повідомив прес-центр Кабінету міністрів України.

Як повідомив голова комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський, кінцевий варіант проекту закону визначає доступ іноземців до ринку землі лише за згодою референдуму, а росіянам – такої можливості взагалі не передбачається. Наразі ж купити "земельні квадрати" можуть лише громадяни України, або ж юридичні особи-українці.

Ліміт щодо концентрації землі в одні руки залишається у розмірі не більше 10 тисяч гектарів. При цьому, таке число розраховуватимуть сумарно для власника, у якого є декілька підприємств. Якщо ліміт буде перевищено, то надлишок "квадратів" вилучить суд для подальших електронних торгів. Також законопроект встановлює заборону на покупку землі у 50-кілометровій зоні біля кордону, а також на глибину 50 км від кордону українським компаніям з іноземними інвестиціями. Купівля-продаж на тимчасово окупованих територіях вважатиметься недійсними, окрім передачі землі у спадок.

Мінімальна ціна на землю, за повідомленням міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофія Милованова, складає до 1 січня 2030 року 25-30 тис грн за гектар. Передбачаються пільгові умови придбання с/г землі для фермерів: агровиробники, які мають у постійному користуванні до 100 га, зможуть придбати цю землю у розстрочку на сім років за ціною НГО без аукціонів. Таких земель сьогодні біля 560 тис га, зазначив заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький.

Зазначається, що банки зможуть брати землю у заставу. Так, у разі вилучення заставної землі у свою власність банк має протягом двох років продати її на електронних торгах з дня набуття права власності.

Раніше "Коментарі" писали, що Милованов назвав нові умови покупки землі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!