Головна Новини Бізнес економіка Милованов назвав нові умови покупки землі
commentss НОВИНИ Всі новини

Милованов назвав нові умови покупки землі

У Кабміні вирішили боротися з «тінню»

13 січня 2020, 16:09 comments1768
Поділіться публікацією:
Милованов назвав нові умови покупки землі

Законопроект про ринок землі передбачає, що придбати ділянку можна буде тільки за безготівковим розрахунком. Про це заявив міністр економічного розвитку, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов, повідомляє "РБК-Україна".

"Ми будемо боротися з тіньовими ринками, тому розрахуватися за куплену землю можна буде тільки безготівкою. І потрібно буде показати, звідки ці гроші взялися... Ну можна буде взяти кредит під страхування", — зазначив Милованов.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада підтримала законопроект про ринок землі у першому читанні. "За" проголосували 240 народних депутатів: 227 — від "Слуги народу" та 13 позафракційних.

Як повідомляв сайт "Коментарі", депутат від фракції "Слуга народу" Ірина Верещук заявила, що на сьогодні законопроект про ринок землі занадто сирий і потребує доопрацювання. Зокрема, мова йде про норму, яка дозволяє придбати "в одні руки" до 200 тис. га землі.

На початку січня законопроект про ринок землі був затверджений до другого читання профільним Комітетом Верховної Ради. Так, обмеження на придбання землі "в одні руки" знижено з 200 тис. га до 10 тис га. Питання про продаж продаж землі сільськогосподарського призначення іноземним громадянам вирішуватиметься лише на референдумі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!