Головна Новини Політика кабмін Гончарук подав у відставку: ТЕРМІНОВА НОВИНА
commentss НОВИНИ Всі новини

Гончарук подав у відставку: ТЕРМІНОВА НОВИНА

Стало відомо, що прем'єр-міністр України написав заяву про відставку

17 січня 2020, 09:40 comments4502
Поділіться публікацією:
Гончарук подав у відставку: ТЕРМІНОВА НОВИНА

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що подав президентові України Володимиру Зеленському заяву про відставку. Інформацію підтвердили і в Офісі президента.

"Я прийшов на посаду — виконувати програму Президента. Він є для мене взірцем відвертості та порядності. Проте, щоб забрати будь-які сумніви нашої поваги та довіри до Президента, я написав заяву про відставку та передав її Президенту з правом внесення в Парламент", — заявив Гончарук.

На своїй сторінці у Facebook премєр-міністр написав, що за останні 4 місяці команда Президента багато працювала над тим, щоб країна змінилась. Так, Гончарук перехував такі здобутки, на його думку: перехід газотранспортної системи на європейські правила, що дозволило підписати новий транзитний договір, перезавантаження топ-керівництва органів державної влади, перемовини з Міжнародним валютним фондом, покращення позиції країни в міжнародних рейтингах та подібне.

Гончарук зазначив, що за кілька місяців складно знищити кримінальні схеми, які вибудовувалися десятиріччями. Крім того, нагадав про скандал навколо "прослушки".

"В останні дні всі ви стали свідками подій, що розгортаються навколо злитих в мережу файлів, змонтованих з фрагментів записів нарад в Уряді. Їх зміст штучно створює уявлення, ніби я і моя команда – не поважаємо Президента, який є нашим політичним лідером, — написав Гончарук. — Багатьом групам впливу, які прагнуть отримати доступ до фінансових потоків вигідно, щоб так виглядало. Але це не правда".

У прес-службі Офісу президента зазначили, що Зеленський отримав подане прем’єр-міністром прохання про відставку та розгляне її. Про рішення глави держава повідомлять окремо.

Раніше "Коментарі" писали, що експерти розповіли про ймовірність відставок у Кабміні після злиття "прослушки з Гончаруком" та причетність Коломойського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!