Головна Новини Політика кабмін У Раді розповіли, як будуть адаптувати АТОшників до мирного життя
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді розповіли, як будуть адаптувати АТОшників до мирного життя

Буде запущено електронний реєстр Е-ветеран, який дозволить поліпшити якість державних послуг, що надаються учасникам АТО/ООС

12 лютого 2020, 16:56 comments1663
Поділіться публікацією:
У Раді розповіли, як будуть адаптувати АТОшників до мирного життя

У Верховній Раді представлена Стратегія реінтеграції ветеранів до мирного життя. Презентація пройшла в парламентському Комітеті з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, передає прес-служба ВР.

Стратегія реінтеграції була розроблена Міністерством у справах ветеранів з метою повернення ветеранів війни до повноцінного мирного життя.

Міністерство у справах ветеранів визначило серед першочергових завдань створення електронного реєстру Е-ветеран, який дозволить поліпшити якість державних послуг, ліквідувати корупційну складову і послабити суб'єктивний фактор.

Крім того, Стратегія передбачає медичне лікування та реабілітацію ветеранів, а також психологічну адаптацію. Зокрема, розроблено пакет додаткових медичних послуг для ветеранів, стандарти надання психологічної допомоги, реабілітаційні центри будуть виведені зі структури Міністерства охорони здоров'я. На базі одного з них створено Центр захисту психічного здоров'я і тренінговий центр підготовки фахівців, які будуть в подальшому працювати з ветеранами та їх сім'ями.

"Заплановано запуск центру сімейної реабілітації, запровадження обов’язкового медичного огляду, створення профільних відділень з лікування наслідків контузій та залежностей", — йдеться в повідомленні.

Крім того, в рамках Стратегії планується проводити навчання та перекваліфікацію ветеранів, працевлаштування та підтримку бізнесу, а також передбачені нові житлові програми, включаючи кредитування та співфінансування.

У відомстві спільно з Радою нацбезпеки і оборони мають намір розробити якісно нову концепцію територіальної оборони України.

"Зокрема, планується створення окремого виду військ і ветерани будуть складати кістяк підрозділів та відповідати за військово-патріотичне виховання молоді. Також передбачається максимально залучити ветеранів до сприяння органам правопорядку в захисті громадського порядку та державного кордону шляхом використання громадських формувань", — наголошується в повідомленні.

Також планується відкрити "Ветеранський простір" в регіонах, які мають стати фронт-офісами Міністерства у справах ветеранів на місцях.

Відомство також займається і пам'яттю про загиблих учасників війни. Вже розроблена процедура поховання захисників України та Церемоніал, ведеться розробка процедури коректного оповіщення про трагедію членів сім'ї. Також планується створити центральне військове кладовище і єдиний реєстр усіх поховань українських захисників, пам'ятних дошок, пам'ятників по всій Україні.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 4 січня у Львові покінчив життя самогубством ветеран АТО Микола Муравський (позивний "Цибуля"). Сиротами залишилися двоє дітей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!