Головна Новини Політика кабмін Відповідальних за держзакупівлі в Україні перевірять на детекторі брехні
commentss НОВИНИ Всі новини

Відповідальних за держзакупівлі в Україні перевірять на детекторі брехні

Перевірка на "вшивість": чиновників, відповідальних за держзакупівлі будуть тестувати на детекторі брехні. Але не всіх.

2 березня 2020, 11:26 comments1926
Поділіться публікацією:
Відповідальних за держзакупівлі в Україні перевірять на детекторі брехні

Реформу у сфері держзакупівель анонсували в Кабміні. До кінця року майже всі з них переведуть на єдиний центр, а співробітників будуть вибірково перевіряти на детекторі брехні — повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

Таким чином, усі державні закупівлі, які здійснює уряд і органи виконавчої влади, хочуть зробити централізованими. Це стосується і великих проєктів, і, наприклад, звичайної канцелярії — паперу, ручок, фломастерів і т. д.

Це дозволить мінімізувати ризик, так званих відкатів, вважає міністр. До того ж працівників єдиного центру, відповідальних за державні закупівлі будуть вибірково перевіряти на поліграфі. Ніхто до останнього не буде знати, кому саме належить пройти тест у той чи інший місяць.

"З мого досвіду в бізнесі, поліграф — досить дієвий інструмент проти відкатів. Ми запускаємо важливу реформу, яка дозволить зробити держзакупівлі більш прозорими і ефективними. Починаючи з березня, всі міністерства будуть робити закупівлі палива, канцелярії, паперу та офісного обладнання централізовано", — написав Дмитро Дубілет.

Систему держзакупівель хочуть зробити схожою на ту, що працює у великих приватних корпораціях. За все буде відповідати менша кількість людей, але вони будуть працювати якісніше і прозорішим, вважає міністр. Таким чином в Кабміні хочуть зекономити державні гроші і побороти корупцію в органах виконавчої влади.

Раніше "Коментарі" розповідали про підсумки реформи митної служби.

Фото: Facebook/Дмитро Дубілет



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!