Головна Новини Політика кабмін Опитування "Коментарів": українці запропонували свою заміну Гончаруку на посаді прем'єр-міністра
commentss НОВИНИ Всі новини

Опитування "Коментарів": українці запропонували свою заміну Гончаруку на посаді прем'єр-міністра

Журналісти "Коментарів" поцікавилися у користувачів соцмереж, кого вони хотіли б бачити новим прем'єр-міністром України замість Олексія Гончарука

4 березня 2020, 11:45 comments2712
Поділіться публікацією:
Опитування "Коментарів": українці запропонували свою заміну Гончаруку на посаді прем'єр-міністра

Рівно тиждень тому з'явилися перші чутки про відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука, а вже сьогодні зміна глави уряду — майже доконаний факт. Гончарук написав заяву про відставку, а президент Володимир Зеленський запропонував замінити його нинішнім віце-прем'єром і міністром розвитку громад і територій Денисом Шмигалем.

Ми, звичайно, розуміємо, що в питанні ротації на верхівці Кабміну від українського народу не залежить рівним рахунком нічого. Тим не менш, тиждень тому наші журналісти запустили на Facebook-майданчику "Україна. Коментарі" 7 напівжартівних опитувань, в кожному з яких було запропоновано дві кандидатури на посаду прем'єр-міністра України. Враховуючи, що опитування викликали жваве обговорення та активне голосування, ми вирішили висвітлити їх результати на порталі "Коментарі". Отже, поїхали!

Порошенко vs Медведчук

Незважаючи на те, що саме "Опозиційна платформа — За життя", а не "Європейська солідарність" є другою за чисельністю політичною силою у Верховній Раді, в нашому опитуванні саме лідер "ЄС" Петро Порошенко виграв дуель у голови політради партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука. У голосуванні взяли участь 1800 користувачів Facebook, співвідношення: 59% на 41% на користь експрезидента України.

picture

Тігіпко vs Тимошенко

Найбільш жвавим виявилося протистояння екс-нардепа Сергія Тігіпка та лідера фракції "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Відразу 10 тис. користувачів Facebook вважали за потрібне віддати свій голос і з великою перевагою (74% проти 26%) виграла Юлія Володимирівна.

picture

Богдан vs Коломойський

Андрій Богдан не влаштував президента Володимира Зеленського на чолі його офісу і українці, схоже, поділяють думку глави держави щодо управлінських навичок екскерівника ОП. Навіть олігарх Ігор Коломойський влаштував би наших читачів більше на посаді прем'єр-міністра, ніж Богдан — 67% проти 33%.

picture

Азаров vs Саакашвілі

Як бачимо, читачі групи "Коментарі. Україна" явно проти повернення до керівництва державою політиків часів Віктора Януковича. Часто в останні роки доводиться чути думки, мовляв, "при Януковичі жилося краще". Але коли справа доходить до конкретного голосування — експрем'єр-міністр Микола Азаров з тріском поступається навіть Михайлу Саакашвілі, якого і самого складно назвати популярною в хорошому сенсі фігурою українського політикуму. 64% респондентів віддали перевагу ексгубернатору Одеської області у порівнянні з людиною, яка має колосальниий досвід держуправління.

picture

Тягнибок vs Аваков

ВО "Свобода" та її лідер Олег Тягнибок пролетіли повз Верховної Ради на дострокових парламентських виборах. Але, судячи з результатами опитування, українці поки що не встигли скучити за одним з найбільш яскравих облич вітчизняного політикуму. Принаймні, лише 27% учасників голосування бачать його на чолі Кабміну, в той час як 73% проголосували за чинного (і, швидше за все, майбутнього), міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

picture

Новосад vs Яременко

Міністр освіти і науки Ганна Новосад прославилася на всю країну скаргою на зарплату в розмірі 36 тисяч гривень, а нардеп від "Слуги народу" Богдан Яременко відомий тим, що під час засідання Верховної Ради обговорював з якоюсь жінкою умови надання йому інтимних послуг та їх вартість. Обидва інциденти викликали широкий громадський резонанс, але цього виявилося явно недостатньо, щоб всерйоз розглядати молодих (з точки зору досвіду) політиків в якості потенційних прем'єр-міністрів. Дуже мало людей взяли участь у голосуванні. Тим не менш, невелику перевагу (57% проти 43%) Яременка все ж зазначимо.

picture

Ківа vs Брагар

А завершувалися наші "прем'єрські" баталії парою Ілля Ківа — Євген Брагар. Перший представлення не потребує, а другий, якщо хтось забув, прославився знатним "факапом" з "собакою за комуналку". Обидва нардепи — надзвичайно одіозні особистості та рівень їх обговорюваності в соцмережах високий. Але, як і у випадку з Новосад та Яременко, яскравий образ не дає ніяких бонусів у боротьбі за прем'єрське крісло. Користувачі Facebook навіть не стали всерйоз розглядати когось з них на цій посаді і практично не взяли участь у голосуванні.

picture

Висновки: шанс дали б Тимошенко, але точно не Азарову

Ми прекрасно розуміємо, що ніхто з цих політиків, швидше за все, не буде сьогодні призначений прем'єр-міністром України. Тим не менш, ці результати можуть підштовхнути до певних висновків. Наприклад, читачі нашої Facebook-сторінки точно не готові довірити долю країни комусь з представників "Next Gen" української політики — молодим "слугам народу", які активно заповнюють собою медіапростір, але зі знаком "мінус". Не хотіли б бачити прем'єр-міністром учасники голосувань і яскравих прихильників добросусідських відносин з Росією — Миколу Азарова і Віктора Медведчука, а також афілійованого з ексрегіоналами Сергія Тігіпка. Останнього українці не обрали б навіть у випадку, якщо б йому протистояв Петро Порошенко, який провалився на президентських виборах. У той же час, більше за всіх голосів у наших напівжартівливих опитуваннях набрала Юлія Тимошенко.

Раніше "Коментарі" цікавилися думкою експертів щодо того, як перезавантаження Кабміну відіб'ється на рейтингах Зеленського і популярності партії "Слуга народу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!