Головна Новини Політика кабмін Дмитро Кулеба очолив Міністерство закордонних справ України
commentss НОВИНИ Всі новини

Дмитро Кулеба очолив Міністерство закордонних справ України

За призначення нового міністра проголосували 288 депутатів.

4 березня 2020, 21:16 comments1822
Поділіться публікацією:
Дмитро Кулеба очолив Міністерство закордонних справ України

Верховна Рада України на засіданні 4 березня затвердила кандидатуру Дмитра Кулеби на посаду голови Міністерства закордонних справ. Раніше Кулеба обіймав посаду віце-прем'єр-міністра з питань європейської і євроатлантичної інтеграції.

Кулебу представив президент України Володимир Зеленський, оскільки, згідно Конституції України, кандидатури голів МЗС і Міноборони на розгляд парламенту вносить саме президент. 4 березня на позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради 288 народних депутатів проголосували за призначення Кулеби главою МЗС.

В уряді Олексія Гончарука Дмитро Кулеба обіймав посаду віце-прем'єр-міністра з питань євроінтеграції. Кулебу часто асоціюють зі скандалами з участю України в ПАРЄ.

У квітні 2016 року Дмитра призначили постійним представником України в Раді Європи, а до цього він обіймав посаду посла з особливих доручень. Він займався стратегічними комунікаціями МЗС, впроваджував в роботу сучасні технології комунікацій і формував дипломатію України.

Вважається, що саме Кулеба несе відповідальність за нетактовну поведінку членів української делегації у ПАРЄ: скандальна поведінка нардепів під час засідань, поява Олексія Гончаренко на засіданні в гумових рукавичках, образи Бориславом Березою російських журналістів та інші ситуації.

Як повідомляв портал "Коментарі", новий прем'єр-міністр України Денис Шмигаль відповів Ірині Геращенко на звинувачення в сексизмі.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!