Головна Новини Політика кабмін Позиція по воді в Крим незмінна: Шмигаль виправив сам себе
commentss НОВИНИ Всі новини

Позиція по воді в Крим незмінна: Шмигаль виправив сам себе

Постачати воду в Крим таким чином, щоб вона дісталася звичайним громадянам і не потрапила на військові бази окупантів, неможливо.

6 березня 2020, 08:39 comments1981
Поділіться публікацією:
Позиція по воді в Крим незмінна: Шмигаль виправив сам себе

Постачати воду в Крим не можна, поки півострів контролюють окупанти. Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль написав на своїй сторінці в Facebook.

Таким чином прем'єр вирішив зупинити хвилю обурення, яка виникла після його заяви в прямому ефірі одного з українських телеканалів. Напередодні ввечері він сказав, що підтримує відновлення водопостачання на окуповані території.

"Постачання води в окупований Крим — це не питання про торгівлю з окупантом, це питання нашої гуманітарної відповідальності. У Криму живуть українці", — сказав Денис Шмигаль.

Але не пройшло і декількох годин, як прем'єр написав у соцмережах — його почули не до кінця. І відновлення постачання води Крим тут і зараз бути не може. Спочатку потрібно звільнити півострів від окупантів.

"Я акцентую на тому, що уряд не забуває про українців, які живуть в окупованому Криму. Але, дійсно, з технічних причин неможливо розділити воду, яка піде людям, і воду, що вирушить на військові бази", — написав прем'єр у Facebook.

При цьому прем'єр акцентував увагу на тому, що уряд, дійсно, хотів би постачати воду з материкової України українцям, які живуть в Криму. Це незмінна позиція. Однак, до завершення окупації і повернення півострова зробити це буде неможливо. І ця теза просто "загубилася в шумі студії", каже глава уряду. Адже ток-шоу — не найкращий формат для обговорення таких серйозних питань.

До анексії материкова Україна перестала поставляла на півострів по Північно-Кримському каналу до 85% обсягів потреби прісної води. Поставки припинилися в 2014 році, коли Росія окупувала Крим.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що Дмитро Дубілет залишиться у новому уряді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!