Прем'єр Шмигаль сказав, коли піде у відставку

Через день після призначення, прем'єр-міністр сказав, що готовий піти у відставку. Але є умова.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль пообіцяв покинути Кабмін, якщо йому не вдасться виправдати надії українців. Про це він сказав у програмі "Право на владу".

Отримавши портфель прем'єр-міністра, Денис Шмигаль вперше відповідав на запитання журналістів і своїх колег поза парламентом. Насамперед, йому влаштували бліц-опитування. Відповідати попросили коротко і по суті. У якийсь момент ведуча запитала, що повинно статися, щоб прем'єр склав повноваження і пішов у відставку.

"Піду з цієї посади, якщо я не зможу виправдати надії українців", - відповів глава уряду.

Також не залишилася в стороні тема відносин Президента Володимира Зеленського з новим прем'єром. У Дениса Шмигаля запитали, чи він зможе відмовити главі держави. Цього разу швидко відповісти у прем'єра не вийшло. Але, зрештою, він зізнався, що відмовити Зеленському зможе. Однак, сумнівається, що той попросить про щось подібне або протизаконне.

Денису Шмигалю портфель прем'єр-міністра України вручили 4 березня на позачерговому засіданні парламенту незадовго після того, як звільнили його попередника Олексія Гончарука. Вже вчора, 5 березня, глава уряду провів перше засідання з новим складом Кабміну. Однак, в команді все ще є прогалини. Порожні 6 міністерських крісел. Зокрема, поки що не можуть знайти керівників для ключових відомств, таких як Міністерство економіки та Міністерство агропромислового комплексу.

Про новому складі українського уряду "Коментарі" розповідали раніше.