Головна Новини Політика кабмін САП відкрила справу на Кабмін Гончарука через халатність у протидії коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

САП відкрила справу на Кабмін Гончарука через халатність у протидії коронавірусу

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі повідомили, що Кабмін за часів Гончарука проігнорував вказівки РНБО щодо протидії коронавірусної пандемії в Україні

23 березня 2020, 13:23 comments4225
Поділіться публікацією:
САП відкрила справу на Кабмін Гончарука через халатність у протидії коронавірусу

Спеціалізована антикорупційна прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо посадовців Кабміну Олексія Гончарука через службову недбалість щодо заходів, які були спрямовані на протидію коронавірусу Covid-19. Про це йдеться на офіційній сторінці САП у Facebook.

Повідомляється, що 31 січня та 8 лютого секретар Ради Національної безпеки та оборони України направив листи на адресу прем'єр-міністра України. В них йшлося про нагальну необхідність обмежити експорт та реекспорт продукції, що може бути використана при протиепідемічних, профілактичних та лікувальних заходах з метою протидії пандемії коронавірусу.

"Кабінетом міністрів України тоді фактично проігноровано вищевказані заходи, що так і не були вжиті", — зазначає САП.

Впровадження відкрито за ч.2 ст.367 ККУ: службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки. Санкція статті передбачає позбавлення волі на 3-5 років, заборону обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, а також штраф від ста до двохсот п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що експерти оцінили плани антикризового штабу з протидії поширення в Україні коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!