Головна Новини Політика кабмін Шмигаль вніс на розгляд парламенту кандидатури нових міністрів
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль вніс на розгляд парламенту кандидатури нових міністрів

Відразу три нових міністра можуть з'явитися в уряді Дениса Шмигаль вже сьогодні. У тому числі і міністр охорони здоров'я.

30 березня 2020, 11:37 comments2937
Поділіться публікацією:
Шмигаль вніс на розгляд парламенту кандидатури нових міністрів

Призначити відразу трьох нових міністрів просить Верховну Раду прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Їхні кандидатури він вже вніс на розгляд парламенту. Відповідні проекти постанов є на сайті Ради.

Проголосувати за нових міністрів народні депутати повинні вже сьогодні під час позачергового засідання. Попередньо, їх кандидатури мають розглянути профільні комітети.

В першу чергу, Україна може отримати нового міністра охорони здоров'я. Нинішнього — Іллю Ємця, що не пропрацював і місяця — Денис Шмигаль просить звільнити. Його місце може зайняти Максим Степанов. Він хірург за освітою. Також деякий час очолював поліграфкомбінат "Україна".

Ротації відбудуться і в міністерстві фінансів. Замість Ігоря Уманського, якого також вирішили з посади прибрати, відомство має очолити Сергій Марченко. Кілька років тому він працював заступником глави Адміністрації президента ще при Порошенку.

Третій міністерський портфель сьогодні депутати збираються віддати Ользі Буславець. Вона очолить міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища. 15 років до цього вона пропрацювала генеральним директором Директорату енергетичних ринків.

Крім кадрових перестановок в Кабміні на позачерговому засіданні парламент також розгляне кілька законопроектів, які спрямовані на боротьбу з пандемією коронавірусу.

Також "Коментарі" писали, яким чином Верховна Рада збирається перекроїти бюджет.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!