Головна Новини Політика кабмін У розпал пандемії коронавірусу Україна залишилася без міністра охорони здоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

У розпал пандемії коронавірусу Україна залишилася без міністра охорони здоров'я

Верховна Рада звільнила колишнього міністра охорони здоров'я Іллю Ємця, але так і не змогла нікого призначити на його місце.

30 березня 2020, 14:50 comments2649
Поділіться публікацією:
У розпал пандемії коронавірусу Україна залишилася без міністра охорони здоров'я

Верховна Рада звільнила з посади міністра охорони здоров'я Іллю Ємця. Під час голосування в парламенті це рішення підтримав 271 нардеп. Голоси знайшлися практично у всіх фракціях і групах.

Ілля Ємець був міністром охорони здоров'я двічі, цього разу він не пропрацював в МОЗ і місяця. У розпал пандемії коронавірусу медик вирішив піти з посади сам і написав заяву за власним бажанням.

А ось замінити його іншим міністром народним депутатам не вдалося. На посаду глави МОЗ претендував Максим Степанов. Його кандидатуру затвердив профільний комітет, але ось в залі голосів для його призначення не вистачило. Призначення підтримали лише 217 нардепів. Таким чином йому не вистачило всього 8 голосів.

Виходить, що в розпал пандемії коронавірусу, Міністерство охорони здоров'я залишилося взагалі без керівника. Згідно із законом обов'язки глави відомства, поки депутати не призначать нового міністра, повинен виконувати один із заступників міністра.

Також сьогодні на позачерговому засіданні Верховна Рада не змогла призначити нового міністра фінансів, при цьому звільнивши попереднього -  Ігоря Уманського. Щоб забрати міністерський портфель Сергію Марченку також не вистачило кількох голосів нардепів.

А ось проект постанови щодо призначення в уряд Ольги Буславець, навіть, не виносили на голосування. Їй раніше пророкували місце голови Міненергетики.

Про те, як проходить позачергове засідання парламенту, дивіться на нашому сайті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!