Головна Новини Політика кабмін З другої спроби: Рада призначила нових міністрів
commentss НОВИНИ Всі новини

З другої спроби: Рада призначила нових міністрів

Верховна Рада призначила відразу двох міністрів в уряд Шмигаля. Керівників отримали Міністерство охорони здоров'я і Міністерство фінансів.

30 березня 2020, 17:09 comments1987
Поділіться публікацією:
З другої спроби: Рада призначила нових міністрів

Верховна Рада з другої спроби призначила міністрів охорони здоров'я і міністра фінансів. На чолі відомств поставили Максима Степанова і Сергія Марченка. За призначення міністрів в уряд Шмигаля парламент проголосував під час позачергового засідання.

Максим Степанов очолив Міністерство охорони здоров'я. За освітою він медик. П'ять років поспіль до 2016-го очолював поліграфкомбінат "Україна". У тому числі і за його ініціативою там почали друкувати ID-картки замість паспортів в формі книжечки. Потім Степанов був керівником Одеської обласної державної адміністрації — до 2019-го року.

Міністерство фінансів очолив Сергій Марченко. Він економіст. Свого часу був заступником керівника в Адміністрації президента Петра Порошенка. Також встиг попрацювати в міністерстві фінансів і податковій службі, був заступником міністра фінансів.

І Степанова, і Марченка в Кабмін народні депутати змогли призначити тільки з другої спроби. Декількома годинами раніше під час першого позачергового засідання депутати старих міністрів звільнили, а новим не вистачило по кілька голосів. Після чого їх кандидатури винесли на голосування в зал ще раз. Цього разу Степанова підтримали 246 депутатів, а Марченка — 256. Цього вистачило, щоб отримати міністерські портфелі.

Раніше "Коментарі" писали про те, що втратити посаду може міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!