Головна Новини Політика кабмін Підозри прем'єра Шмигаля про зв'язки з компанією “ДТЕК" стали підтверджуватися, - політолог
commentss НОВИНИ Всі новини

Підозри прем'єра Шмигаля про зв'язки з компанією “ДТЕК" стали підтверджуватися, - політолог

Політолог Володимир Фесенко говорить про те, що після призначення нинішнім прем'єром Дениса Шмигаля уряд прийняв ряд рішень, вигідних ДТЕК

8 квітня 2020, 17:00 comments1936
Поділіться публікацією:
Підозри прем'єра Шмигаля про зв'язки з компанією “ДТЕК" стали підтверджуватися, - політолог

З моменту призначення Дениса Шмигаля новим прем'єр-міністром України поповзли чутки і закиди у зв'язках з колишнім роботодавцем — компанією “ДТЕК". Тепер підозри стали підтверджуватися, каже політолог Володимир Фесенко.

"Відразу після призначення нинішнього прем'єра уряд та керовані ним держкомпанії прийняли ряд рішень, після яких ціна електроенергії для промислових споживачів за підсумками березня підскочила на 35%, — говорить Фесенко. — Головним вигодонабувачем цих дій стала компанія ДТЕК. Здавалося б, ризик зростання цін на комунальні послуги і продукти харчування під тиском енерготарифів, що в умовах наближення економічної кризи є дуже вагомим проблемним чинником, повинен був потурбувати прем'єра. Але звернення з боку промислових споживачів з цього приводу він фактично проігнорував".

Фесенко говорить про те, що замість цього минулого тижня головним радником з питань енергетики Денис Шмигаль зробив Ігоря Маслова, який також довгий час працював у структурах акціонера ДТЕК.

"Мистецтво політики та держуправління – це підтримання оптимального балансу інтересів. Очевидний перекіс у симпатіях по відношенню до однієї з великих бізнес-структур може підірвати довіру і до уряду, і до прем'єр-міністра, що може мати негативні політичні й економічні наслідки", — резюмував політолог.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на зустрічі з малої фракцією "Слуги народу" заявив, що у другій половині травня українці повинні повертатися до роботи, хоча деякі обмеження через карантин можуть бути до вересня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!