Шмигаль пояснив, чому звільнив керівництво митниці і податкової

Митниця і податкова служба в минулому році відпрацювали значно гірше, ніж у попередні роки - прем'єр-міністр Шмигаль

Прем'єр Денис Шмигаль пояснив, чому Кабмін вирішив одночасно звільнити все керівництво Державної митниці, а також податкової служби. У минулому році відомства, очолювані Нефьодовим і Верлановим, працювали вкрай неефективно, написав глава уряду в Facebook.

Нагадаємо, що у п'ятницю, 24 квітня, Кабінет міністрів відправив у відставку Максима Нефьодова і Сергія Верланова. Вони керували українською митницею і податковою службою відповідно. Разом з ними звільнили і всіх їхніх заступників. Тоді на сайті уряду опублікували лише указ про відставку. При цьому про причини такого рішення нічого сказано не було.

І тільки сьогодні прем'єр вирішив аргументувати масову відставку.

"Робота податкової та митниці - це наша економічна безпека. Тут виправдань бути не може. Що стосується наповнення бюджету, минулий рік показав одні з найгірших показників за останні роки. І в нинішньому році, як ми бачимо, ситуація не покращилася. І мова не тільки про коронакризу", - написав Шмигаль.

При цьому, пише прем'єр-міністр, уряд підтримує ідею створити ТСК в парламенті, щоб розібратися з можливими фактами зловживання владою у податковій та митній службах.

дозволив призначити керівника Державної податкової служби взагалі без конкурсу.