Головна Новини Політика кабмін "Кіна не буде": кандидатуру Саакашвілі зняли з розгляду на посаду віце-прем'єра, - джерело
commentss НОВИНИ Всі новини

"Кіна не буде": кандидатуру Саакашвілі зняли з розгляду на посаду віце-прем'єра, - джерело

Журналіст Юрій Бутусов розповів, що гучний анонс призначення Михайла Саакашвілі віце-прем'єром з реформ закінчилося "тихим зливом"

28 квітня 2020, 14:56 comments7800
Поділіться публікацією:
"Кіна не буде": кандидатуру Саакашвілі зняли з розгляду на посаду віце-прем'єра, - джерело

Кабінет міністрів відкликав свою пропозицію на розгляд екс-глави Грузії, відомого видатними реформами, Михайла Саакашвілі в якості віце-прем'єр-міністра України, і тепер невідомо, чи відбудеться воно в майбутньому. Про це написав на своїй сторінці в Facebook журналіст і політолог Юрій Бутусов, ймовірно, посилаючись на джерела з близького наближення до топ-чиновників.

За словами Бутусова, причиною стала відсутність необхідної кількості голосів у фракції-монобільшості "Слуга народу", оскільки призначення Саакашвілі на керівний пост в уряді залишається грунтом для розбіжностей між нардепами.

"Голосів немає, тому що президент Володимир Зеленський вирішив не виступати зараз публічно на підтримку Саакашвілі. Для того, щоб Саакашвілі зібрав 226 голосів, "Слуги" повинні дати гарантовано 190-200 голосів своєї фракції з 248. Можливо, щось зміниться, адже президентом правлять емоції, але зараз ОП дав відбій. Замість голови ОП Андрія Єрмака завдання збору голосів перекладена на голову фракції Давида Арахамію — тобто навіть статус парламентера знижений", — наголошується в публікації.

Журналіст зазначив, що в Офісі президента усвідомлюють, що зрив домовленостей з екстравагантним політиком "гарячих" кавказьких звичаїв може традиційно завершитися політичним скандалом і тривалим протистоянням, тому підшукують йому альтернативу: як варіант — висунення на виборах в мери Одеси під брендом "Слуга народу".

"Зеленський не озвучив, які саме реформи він хотів би реалізувати руками Саакашвілі, яких результатів він хоче добитися в управлінні країною. Це говорить про те, що призначення Саакашвілі президент розглядав не як шлях реформ, а як суто медійну гру", — підсумовує Бутусов, суб'єктивно оцінюючи ситуацію.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що дружня Україні Грузія різко відреагувала на можливе призначення свого колишнього президента на посаду в уряді і пригрозила дипломатичними санкціями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!