Головна Новини Політика кабмін Кабмін переполовинив Мінекоенерго: як тепер називаються міністерства
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін переполовинив Мінекоенерго: як тепер називаються міністерства

Уряд нарешті вирішив долю Міністерства енергетики та захисту довкілля

27 травня 2020, 14:46 comments2199
Поділіться публікацією:
Кабмін переполовинив Мінекоенерго: як тепер називаються міністерства

Кабінет міністрів перейменував Міністерство енергетики та захисту довкілля на Міністерство енергетики, а ще постановив сформувати Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів. Таке рішення прийняли сьогодні на засіданні уряду.

Як сказала в.о голови Мінекоенерго Ольга Буславець, інституційна спроможність міністерства унеможливлює належний рівень формування та реалізації державної політики, а також призводить до внутрішньої неузгодженості та виникненню конфлікту інтересів.

Тож так звану "енергетичну" складову приєднають до Мінвугілля, а захист довкілля залишиться у міністерстві, що наразі існує. За словами Буславець, для формування Мінзахисту довкілля треба близько півроку.

"У нас колосальна криза в енергетиці. У нас немає 6 місяців створювати міністерство енергетики, тому ми йдемо таким шляхом. Критично важливо забезпечити стабільність міністерства енергетики. Екологія зараз працює, буде призначений в.о.", — зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Як повідомлялося, експерти розповіли про стан на ринку електроенергії України: вірогідність підвищення тарифу і плутанина з "зеленою" енергетикою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!