Головна Новини Політика внутрішня політика ДБР викликало нардепів на допит через Гройсмана
commentss НОВИНИ Всі новини

ДБР викликало нардепів на допит через Гройсмана

Причиною стали звернення Шуфрича і Німченко про "захоплення влади в Україні"

8 серпня 2019, 08:47 comments3394
Поділіться публікацією:
ДБР викликало нардепів на допит через Гройсмана

Нардепів почали викликати на допити в Державне бюро розслідувань (ДБР) для з'ясування обставин призначення Володимира Гройсмана на посаду прем'єр-міністра. Про це повідомляють журналісти програми "Схеми".

Повідомляється, що відразу кілька депутатів підтвердили, що вже отримали відповідні повістки у кримінальному провадженні, яке було відкрито 7 червня 2019 року.

"Я знаю, що частина депутатів вже почала отримувати повістки на допит по цій справі – на кінець серпня-початок вересня. Я особисто ще не отримував", – розповів депутат від групи "Відродження" Валерій Писаренко.

В. о. начальника відділу по роботі з громадськістю і ЗМІ Державного бюро розслідувань Максим Білоусенко розповів, що ДБР перевіряє можливе вчинення кримінальних злочинів службовими особами, які займають відповідальне становище в органах державної влади, під час подання на призначення прем'єр-міністра України при відсутності коаліції у Верховній Раді України.

Зокрема, кримінальне провадження було відкрито по 1 ч. статті 109 Кримінального кодексу (дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади) і ч. 2 статті 364 Кримінального кодексу (вчинення службового зловживання шляхом використання посадовою особою наданої їй влади чи службового становища).

Шуфрич і Німченко у своїй заяві зазначили, що посадові особи, які займають особливо відповідальне становище в Україні, нібито зловживали службовим становищем і незаконно внесли подання на призначення прем'єр-міністра.

Як повідомляло видання "Коментарі", директор Державного бюро розслідувань Роман Труба раніше заявив, що його відомство розслідує понад десяток кримінальних проваджень, в яких фігурує п'ятий Президент України Петро Порошенко. Крім того, днями ДБР відкрило кримінальне провадження про злочини, пов'язані з відпусткою родини Порошенків на Мальдівських островах у 2018 році.

Втім, генеральний прокурор України Юрій Луценко окреслив, що в одних справах Порошенко виступає лише свідком, а решта придумані для штучного очорнення колишнього президента країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!