Гройсман сподівається на створення нового закону для столиці

Такі надії Володимир Гройсман поклав на оновлений парламент

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман сподівається, що новим парламентом і урядом буде напрацьовано і реалізовано новий закон про столицю України - місто Київ. Про це сьогодні під час засідання уряду повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє Укрінформ.

"Окремо хочу сказати щодо реформи місцевого самоврядування. Україні потрібен, і це вже очевидний факт, новий закон про столицю, про місто Київ, де б чітко було розписано, що таке місцеве самоврядування, і були повноцінні повноваження міського голови. А з іншого боку були повноцінно відображені повноваження державної влади. І цей баланс повинен бути забезпечений новим законом про столицю ", - сказав глава українського уряду.

За його словами, попередній парламент не прийняв це рішення. "Я думаю, що воно теж було заполітизованим, але все треба робити під політику, а під країну, під інтереси українському і під ефективну систему управління".

Гройсман висловив надію, що новий парламент напрацює новий закон про столицю.

"Сподіваюся на те, що в рамках реформи децентралізації новий, європейський, ефективний закон про столицю буде напрацьовано новим парламентом і урядом і буде реалізований", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Госбюро розслідувань викликало на допит відразу кілька народних депутатів з минулого скликання Верховної Ради на допит для з'ясування неоднозначних обставин призначення Володимира Гройсмана на посаду прем'єр-міністра.