Головна Новини Політика внутрішня політика МЗС вирішив навчити нових нардепів закордонних справах
commentss НОВИНИ Всі новини

МЗС вирішив навчити нових нардепів закордонних справах

Андрій Заєць уточнив, що мова йде не про те, щоб когось вчити, а про можливість поділитися специфічною інформацією

14 серпня 2019, 21:35 comments1564
Поділіться публікацією:
МЗС вирішив навчити нових нардепів закордонних справах

МЗС розробляє курс для майбутніх членів комітету ВР, на якому розповість про бачення проблем міжнародного порядку денного, пріоритети зовнішньої політики та праці парламентських делегацій при міжнародних організаціях. Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" розповів державний секретар МЗС Андрій Заєць.

"Зараз ми працюємо разом з дипломатичною академією над тим, щоб запропонувати майбутнім членам комітету у закордонних справах, якщо з їх боку буде відповідний інтерес, професійний курс для того, щоб розповісти тим, кому це потрібно, хто не працював на дипслужбу, те, що ми знаємо", — сказав він.

За словами держсекретаря, мова йде не про те, щоб когось вчити, а про можливість поділитися специфічною інформацією.

"Ми маємо намір поділитися нашим баченням проблем міжнародної політики, пріоритетності напрямів, дати інформацію про роботу парламентських делегацій при міжнародних організаціях. Це специфічні питання, які вимагають володіння специфічною інформацією, поділитися якої ми і пропонуємо, а рішення — за народними обранцями", — додав дипломат.

При цьому він зазначив, що змістовна частина курсу тільки розробляється.

Доак повідомляли "Коментарі", заступник МЗС України Олена Зеркаль планує завершити свою роботу, і вважає, що разом зі своєю командою вона виконала всі завдання, які стояли перед нею. "Думаю, що я відпрацювала всі свої завдання. Сьогодні виповнюється п'ять років, як я була призначена на цю посаду на засіданні Кабміну. І за ці п'ять років мені разом з колегами вдалося виконати всі завдання, які я ставила перед собою, які були перед Міністерством закордонних справ у тих площинах, де я працювала", — відповіла Зеркаль на запитання про те, якою вона бачить свою роль у новому міністерстві. Говорячи про свою подальшу діяльність Зеркаль зазначила, що поки не визначилася, але покидати Україну вона не планує.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://interfax.com.ua/
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!