Головна Новини Політика внутрішня політика Труба заявив про спробу Порошенка «прибрати» його з ДБР
commentss НОВИНИ Всі новини

Труба заявив про спробу Порошенка «прибрати» його з ДБР

Порошенко фігурує в 12 розслідуваннях ДБР

15 серпня 2019, 19:12 comments2722
Поділіться публікацією:
Труба заявив про спробу Порошенка «прибрати» його з ДБР

Фракція "Європейської Солідарності" у Верховній Раді 9-го скликання планує направити до Конституційного Суду подання про визнання окремих норм закону про Державне бюро розслідувань (ДБР) такими, що не відповідають Основному закону.

"Там вважають, що Президент України не мав права делегувати своїх представників до конкурсної комісії з обрання директора ДБР та його заступників, а також призначати мене на посаду", — написав глава ДБР Роман Труба в своєму Telegram-каналі.

Водночас правоохоронець зазначив, що цей закон розробили депутати від "Блоку Петра Порошенка" у Раді попереднього скликання, проголосували за нього, а тодішній президент Петро Порошенко підписав його. Він також делегував своїх представників до складу конкурсної комісії щодо обрання понад 160 працівників керівної ланки ДБР та за три роки запитань до її роботи у колишнього глави держави, за словами Труби, не виникало.

"Чи є логіка в цих діях? Звичайно – вона дуже "політична": оскільки Порошенко не може вплинути на мене для закриття 12 проваджень, учасником яких він є, значить потрібно знайти спосіб, щоб прибрати мене з посади. Хай ось такий дивний", — констатував Труба.

picture

Як повідомляло видання "Коментарі", раніше Петро Порошенко неодноразово приходив на допити в Держбюро розслідувань. Експрезидент заявив, що не довіряє детективам ДБР.

Роман Труба відкинув звинувачення Порошенко в тиску на телеканал "Прямий".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!