Головна Новини Політика внутрішня політика Законопроект про Службу фінансових розслідувань буде готовий найближчим часом, - Данилюк
commentss НОВИНИ Всі новини

Законопроект про Службу фінансових розслідувань буде готовий найближчим часом, - Данилюк

Секретар РНБО Данилюк заявив про плановане кількість співробітників Служби фінансових розслідувань

27 серпня 2019, 10:01 comments2915
Поділіться публікацією:
Законопроект про Службу фінансових розслідувань буде готовий найближчим часом, - Данилюк

На цьому тижні буде готовий законопроект про Службу фінансових розслідувань. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк.

Створення Служби фінансових розслідувань (СФР) визначено пріоритетним завданням для виявлення та попередження злочинів проти інтересів держави у фінансовій сфері, штат служби не повинен перевищувати 3 тисяч осіб. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк під час чергової наради з питань підготовки законопроекту "Про Службу фінансових розслідувань", повідомили в прес-службі РНБО.

За словами Данилюка, завдання створення СФР Президент України Володимир Зеленський розглядає як пріоритетне.

Служба буде саме аналітичним, а не силовим центром, покликаним запобігати скоєнню злочинів у фінансовій сфері, зокрема, займатиметься виявленням, припиненням, розкриттям та досудовим розслідуванням злочинів проти інтересів держави в сфері фінансів та суміжних областях, а також виявляти системні фактори, що призводять до економічної злочинності та вчинення таких злочинів, зазначив Данилюк. Це, як підкреслив секретар РНБО України, сприятиме, зокрема, зростання інвестиційної привабливості України.

Як правоохоронний орган, Служба буде мати право на ведення оперативно-розшукової діяльності, що здійснюється після проведення ретельної аналітичної роботи.

Кількість співробітників СФР не повинен перевищувати 3000 чоловік. Чисельність нової структури буде визначатися за рішенням Кабінету міністрів України. Для забезпечення прозорості відбору співробітників в нову Службу буде створена спеціальна комісія. Її членами стануть представники громадськості, наукової спільноти та іноземних партнерів, вказали в РНБО.


Як повідомляв портал "Коментарі", секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк заявив, що Україна проводить переговори зі своїми партнерами щодо амністії капіталів



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: "Комментарии"
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!