Головна Новини Політика внутрішня політика Прокуратура Києва нагадала суду про заочний арешт Богатирьової
commentss НОВИНИ Всі новини

Прокуратура Києва нагадала суду про заочний арешт Богатирьової

Богатирьовій запобіжний захід обрали заочно ще 2015 року

28 серпня 2019, 14:41 comments1825
Поділіться публікацією:
Прокуратура Києва нагадала суду про заочний арешт Богатирьової

Прокуратура Києва просить Печерський районний суд Києва заарештувати колишнього міністра охорони здоров'я Раїсу Богатирьову, повідомляє прес-служба відомства.

"На виконання рішення суду прокуратурою міста Києва до Печерського райсуду столиці внесено клопотання щодо вирішення питання про застосування відносно ексочільниці МОЗ України, затриманій 27.08.2019 в аеропорту “Жуляни”, раніше вже обраного запобіжного заходу у вигляді тримання вартою", — сказано в повідомленні.

У прокуратурі додали, що суд протягом 48 годин має обрати запобіжний захід. Клопотання від слідчого надійшло в суд сьогодні, 28 серпня. Дата і час засідання будуть визначені в ході автоматичного розподілу справ у суді.

Відзначається, що в травні 2015 року Печерський райсуд постановив заарештувати Богатирьову. Рішення було винесено заочно.

У червні 2014 року Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу щодо колишнього міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової за фактом розтрати державних коштів в особливо великих розмірах.

За версією слідства, Богатирьова причетна до розтрати 63,5 млн грн при здійсненні протягом 2011-2013 рр. закупівлі імунобіологічних препаратів, ліків, виробів медичного призначення та обладнання за значно завищеними цінами. Також їй інкримінують розтрату в першій половині 2013 р. 279 млн грн на закупівлю інсулінів ЗАТ "Індар".

Богатирьова останні 5 років переховувалася від слідства і знаходиться у базі розшуку МВС. 

Як повідомляв сайт "Коментарі", 27 серпня Раїса Богатирьова була затримана в київському аеропорту "Жуляни". Колишній міністр прибула до столиці з Мінська.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!