Головна Новини Політика внутрішня політика Обрали нового генерального прокурора України
commentss НОВИНИ Всі новини

Обрали нового генерального прокурора України

Руслан Рябошапка став новим генеральним прокурором

29 серпня 2019, 23:43 comments4349
Поділіться публікацією:
Обрали нового генерального прокурора України

Верховна Рада України обрала нового генерального прокурора України, ним став Руслан Рябошапка. Призначення підтримали 312 парламентаріїв.

Руслан Рябошапка – 42-річний політик і юрист. Працював заступником голови Офісу Президента Володимира Зеленського, де відповідав за правовий блок і відносини глави держави з судами.

Вищу освіту отримав за спеціальністю правознавство в тепер уже неіснуючому приватному українсько-ізраїльському Міжнародному Соломоновому Університеті в Києві. Рябошапка одружений з юристом Олесею Бартовщук, яка працює в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) у французькому Страсбурзі. Пара виховує трьох синів – Тимура, Луку і Марка. Всі вони мають громадянство Франції і живуть з матір'ю на території ЄС.

Щодо ініціатив, то Рябошапка лобіює скасування "поправок Лозового" в кримінальному кодексі. Вони вводять ряд обмежень для слідства: скорочують термін досудового розслідування, вводять проведення експертиз тільки за рішенням суду і так далі. Також Рябошапка виступає за посилення захисту свідків і викривачів у справах про корупцію, адже в іншому випадку вони бояться свідчити на хабарників.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Зеленський попередив нову Раду, що буде готовий розпустити її через рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!