Головна Новини Політика внутрішня політика Нацрада з ТБ спробує через суд відібрати ліцензію у NewsOne
commentss НОВИНИ Всі новини

Нацрада з ТБ спробує через суд відібрати ліцензію у NewsOne

Телеканал не усунув порушення закону

5 вересня 2019, 15:12 comments2148
Поділіться публікацією:
Нацрада з ТБ спробує через суд відібрати ліцензію у NewsOne

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії на мовлення ТОВ "Новини 24 години" (телеканал NewsOne), передає "Укрінформ".

Регулятор прийняв рішення на основі результатів моніторингів телеканалу за останній час, які продемонстрували неодноразове поширення в ефірі закликів до розв'язування агресивної війни або її пропаганди і розпалювання національної, расової або релігійної ворожнечі і ненависті.

Так, були враховані результати моніторингу мовлення NewsOne за період з 1 червня по 8 липня 2019 року включно. В ефірі 8 липня ведучі та учасники телепрограм обговорювали ідею проведення телемосту з пропагандистським телеканалом "Россия24" під назвою "Треба поговорити" і його подальше скасування.

Нацрада визнала наявність мови ворожнечі у висловлюваннях в ефірі NewsOne, а також порушення законів України "Про телебачення і радіомовлення" та "Про інформацію", а також факт неусунення ліцензіатом порушень законодавства. У зв'язку з цим на засіданні було прийнято рішення звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії на мовлення.

Як повідомляли "Коментарі", 8 липня медійний простір "підірвала" інформація про підготовку телемосту між українським телеканалом NewsOne і російським "Росія-1".

У той же день президент України Володимир Зеленський виступив із зверненням до українського народу, назвавши телеміст з Росією дешевим піаром перед виборами і черговою спробою РФ поділити українців на два табори.

Телеканал NewsOne зрозумів, що затія з телемостом не зовсім вдала і заявив про скасування ефіру. У заяві телеканалу було сказано, що таке рішення було прийнято через "прямі погрози фізичної розправи стосовно журналістів та їх близьких".

В цей же день ввечері РНБО провела нараду з питань інформаційної безпеки, на якій дала відповідні доручення силовим відомствам у зв'язку з телемостом. За словами глави РНБО Олександра Данилюка, те, що телеканал NewsOne скасував так званий "телеміст", ще не означає кінець інформаційної війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!