Головна Новини Політика внутрішня політика Лікарі «Феофанії» розповіли про стан полонених
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі «Феофанії» розповіли про стан полонених

Станіславу Клиху потрібна спеціальна допомога

9 вересня 2019, 14:01 comments1976
Поділіться публікацією:
Лікарі «Феофанії» розповіли про стан полонених

В даний час в лікарні "Феофанія" знаходяться 8 українців, які були раніше обмінені з російського полону.

"Зараз у нас знаходиться 8 людей, які поступили в суботу і 8 родичів. Всі вони також оформлені на стаціонарне лікування і ми також їм проводимо певне обстеження… у нас є певні попередні діагнози, для кожного, хто у нас перебуває. Сьогодні буде більш деталізований, більш конкретний діагностичний пошук і, очевидно, сьогодні можливо буде виникати питання про переведення в другі структурні підрозділи вже по напрямку", — сказав головний лікар "Феофанії" Ігор Семенів.

Лікар зазначив, що не має права називати діагнози, але вкрай важких хворих немає.

"Крайнє важких немає. Є дехто в доброму чи задовільному стані, дехто в не зовсім задовільному стані, який буде потребувати більш інтенсивного лікування", — сказав медик, зазначивши, що наступним етапом лікування для колишніх бранців буде психологічна реабілітація.

В даний час в "Феофанії" залишаються Олександр Кольченко, Володимир Балух, Микола Карпюк, Павло Гриб, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров, Микола Сизанович.

Крім того, за словами лікарів, колишній політв'язень Станіслав Клих потребує спеціалізованого лікування і він був переведений у військовий госпіталь. Раніше правозахисники повідомляли про те, що через тортури у російській в'язниці у Клыха почалися серйозні проблеми з психікою.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 7 вересня Україна і Росія провели обмін утримуваними особами у форматі 35 на 35. В Україну повернулися, зокрема, 24 військовополонених моряка, кримський режисер Олег Сенцов, журналіст Роман Сущенко, Станіслав Клих, Олександр Кольченко, Микола Карпюк, Володимир Балух, Євген Панов, Павло Гриб, Олексій Сизонович, Едем Бекіров і Артур Панов. Українські моряки були звільнені на поруки омбудсмена Людмили Денисової.

Україна видала Росії, зокрема, головного редактора "РІА Новості-Україна" Кирила Вишинського, військового Віктора Агєєва, бойовика "ДНР" і фігуранта справи авіакатастрофи рейсу МН17 Володимира Цемаха, завербованого українського військового Олександра Ракушина та ін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!