Головна Новини Політика внутрішня політика Засуджений «кримський диверсант» Захтей попросив Путіна про помилування
commentss НОВИНИ Всі новини

Засуджений «кримський диверсант» Захтей попросив Путіна про помилування

Захтей не потрапив в список на обмін

9 вересня 2019, 16:55 comments1577
Поділіться публікацією:
Засуджений «кримський диверсант» Захтей попросив Путіна про помилування

Засуджений по так званій "справі українських диверсантів" у аннексированном Криму Андрій Захтей направив президенту Росії Володимиру Путіну листа з проханням про помилування, повідомляє "Крим.Реалії".

"Про рішення Андрія написати лист з проханням про помилування я дізналася від адвоката. Лист вже відправлено. Це не просте рішення, Андрій його прийняв після того, як дізнався, що його немає в списках на обмін (7 вересня)", – сказала дружина Оксана Захтей.

Вона також прокоментувала обмін полоненими, який відбувся 7 вересня.

"Я хочу сказати, що ми щиро раді за всіх, хто опинився на волі, особливо за їх сім'ї. Власне, такими ж мотивами було продиктоване рішення Андрія. Він використовує будь-який шанс, щоб швидше опинитися вдома з рідними", – сказала вона.

Інший фігурант цієї справи — Євген Панов — був обміняний.

Варто відзначити, що російська сторона пропонувала написати прохання про помилування практично всім українським політв'язням, зокрема Олегу Сенцову, Олександру Кольченку та Павлу Грибу. Однак вони відмовилися. 

Як повідомляв сайт "Коментарі", 7 вересня Україна і Росія провели обмін утримуваними особами у форматі 35 на 35. В Україну повернулися, зокрема, 24 військовополонених моряка, кримський режисер Олег Сенцов, журналіст Роман Сущенко, Станіслав Клих, Олександр Кольченко, Микола Карпюк, Володимир Балух, Євген Панов, Павло Гриб, Олексій Сизонович, Едем Бекіров і Артур Панов. Україна видала Росії, зокрема, головного редактора "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського, військового Віктора Агєєва, бойовика "ДНР" і фігуранта справи авіакатастрофи рейсу МН17 Володимира Цемаха, завербованого українського військового Олександра Ракушина та ін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!