Головна Новини Політика внутрішня політика Карпюк розповів про те, як їх з Клихом катували
commentss НОВИНИ Всі новини

Карпюк розповів про те, як їх з Клихом катували

Стали відомі подробиці утримання у в'язниці українців

10 вересня 2019, 09:29 comments2037
Поділіться публікацією:








Карпюк розповів про те, як їх з Клихом катували

Колишній політв'язень Микола Карпюк розповів про те, як тюремники катували українських політв'язнів в ІТТ № 1, в російському Владикавказі.

"Як тільки стемніє, виводять в коридор, наручники, руки за спину, одягають на голову целофановий пакет, скотчем перемотують, вату сюди (показує на область під очима — ред.), щоб знизу нічого не бачив, і виводять. Хвилин 10-15 ми їдемо, заводять у якесь приміщення, піднімають на 4 поверх, клема до пальця правої ноги, клема до пальця правої руки або до інших частинами тіла, і починає йти струм через тіло. Різними періодами, ривками, в протягом певного часу. Неприємне відчуття. І це те, що зі мною робили. Потім привозять туди ж тримаються в ІТТ, кімната для допитів — металева клітка метр на метр, там стілець. І вночі, протягом доби не дають спати. Тільки починаєш закривати очі, вони через кожні 2 години змінюються, ці ось менти, і відразу "Не спати! Не спати!" — не дають спати", — розповів він.

Також він зазначив, що в ІТТ ще сильніше тортурам піддавали Станіслава Клиха.


"Мені ще пощастило, до мене вони поставилися трошки по-іншому. А те, що відбувалося зі Станіславом Клихом, його потім привозили, саджали в клітку, заводили в камеру, прив'язували за спину браслетами до ліжка, ставили на коліна, і всю ніч не давали спати, кричали "На коліна!", "Не вставати!", "Не рухатись!"- розповів колишній політв'язень.

Як повідомляло видання "Коментарі", 11 звільнених українців привезли в лікарню "Феофанія" на обстеження, а 24 звільнених військових моряків – у військовий госпіталь.

Як повідомляв сайт "Коментарі",  7 вересня, Україна і Росія провели обмін утримуваними особами у форматі 35 на 35. В Україну повернулися, зокрема, 24 військовополонених моряка, кримський режисер Олег Сенцов, журналіст Роман Сущенко, Станіслав Клих, Олександр Кольченко, Микола Карп'юк, Володимир Балух, Євген Панов, Павло Гриб, Олексій Сизонович, Едем Бекіров і Артур Панов. Українські моряки були звільнені на поруки омбудсмена Людмили Денисової.

Україна видала Росії, зокрема, колишнього головного редактора "РИА Новости — Украина" Кирила Вишинського, військового Віктора Агєєва, бойовика "ДНР" і фігуранта справи авіакатастрофи рейсу МН17 Володимира Цемаха, завербованого українського військового Олександра Ракушина та інших.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!