Головна Новини Політика внутрішня політика Сенцов назвав справжню причину обміну полоненими
commentss НОВИНИ Всі новини

Сенцов назвав справжню причину обміну полоненими

Кремль так просто не здається, - Сенцов

10 вересня 2019, 17:09 comments155861
Поділіться публікацією:
Сенцов назвав справжню причину обміну полоненими

Український режисер і колишній політв'язень Олег Сенцов заявив, що російське керівництво в обмін полоненими не цікавили люди, яких Україна видала в РФ. Про це він заявив на своїй першій прес-конференції після звільнення, передає "Укрінформ".

"Не людей своїх він хотів отримати — вони йому не цікаві, можуть просто горіти в пеклі, вони ніхто. Йому цікаві лише свої амбіції. Він хотів отримати інші поступки. Україна на це не йшла. І я дуже радий, що українська попередня влада не віддала чогось. Так, нам довелося сидіти в тюрмі, якісь ще речі відбувалися, але ми їм не поступилися, це добре", — сказав Сенцов.

Режисер також наголосив, що робота по звільненню полонених постійно велася, але російська влада не могла відмовитися від своїх звинувачень на адресу українців.

"Всі ці роки робота велася постійно і на всіх рівнях. Але просто російська система — це система, яка не може дати назад. Якщо вони сказали, що вони (українські політв'язні) терористи, то вже не можуть сказати, що випадково нас затримали, що так вийшло, замотало, насправді ми так не хотіли. Ні, російська влада так просто не здається, вона тримається за своє", — підкреслив колишній політв'язень.

За словами Сенцова, за президентства Петра Порошенка було звільнено дуже багато військовополонених, але справа поступово зайшла в глухий кут.

"Зараз, з приходом нової влади, Росія має шанс ці відносини перезавантажити. Президент Зеленський теж робить крок назустріч. Я бачу, що він щиро хоче цей конфлікт вирішити на благо цієї країни без втрати інтересів. І це правильно", — переконаний режисер.

Сенцов також розповів, що дні перед звільненням були дуже спокійними.

"Коли мені сказали "з речами на етап", коли я зрозумів, що це буде обмін і я потрапляю, було до обміну ще 9 днів, я сам собі дивувався — я був абсолютно спокійним, взагалі ніякого хвилювання, переживання, я спав спокійно. До виходу з трапа я взагалі не нервував, доки не обійнявся з донькою, я був дуже спокійним", — додав він.

Як писав сайт "Коментарі", Олег Сенцов був звільнений 7 вересня в рамках масштабного обміну полоненими.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!