Головна Новини Політика внутрішня політика «Бачили, як було в Криму»: США назвали умову виборів на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

«Бачили, як було в Криму»: США назвали умову виборів на Донбасі

У Вашингтоні нагадали про референдум в Криму

14 вересня 2019, 16:08 comments2159
Поділіться публікацією:
«Бачили, як було в Криму»: США назвали умову виборів на Донбасі

Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор заявив, що Росія має виконати компонент безпеки перш ніж будуть проведені вибори в місцеві органи влади на окупованих територіях Донецької і Луганської областей, передає "РБК-Україна".

"Для того, щоб проводити вибори, потрібна безпека. Для того, щоб провести вибори, потрібна реєстрація громадян, створення виборчих комісій, кандидати повинні мати можливість зареєструватися і вести кампанію, ЗМІ повинні мати можливість приїхати. Для цього всього потрібна безпека", — сказав дипломат.

За словами Тейлора, забезпечення безпеки на виборах є пріоритетом.

"Під час так званого "референдуму" в Криму ми бачили, як виглядає "безпека" під російською окупацією. Це небезпечність... Російських військ там (в ОРДЛО) бути не повинно", — підкреслив американський дипломат.

Як повідомляв сайт "Коментарі", міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що українське керівництво підтримує проведення місцевих виборів на окупованій території Донбасу за "формулою Штайнмаєра".

Представник України в Тристоронній контактній групі, колишній президент Леонід Кучма заявив, що виконання так званої "формули Штайнмаєра" має здійснюватися без порушення державних інтересів України. Зокрема, не можна, на його думку, проводити вибори на окупованих територіях до виведення звідти збройних формувань РФ.

У той же час, за словами Пристайка, "формула Штайнмаєра" стосується тільки закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" і не визначає проведення місцевих виборів на окупованих територіях або знаходження там військ.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!