"Слуга народу": Дострокові вибори в Києві можливі тільки після офіційної заяви Кличка

Верховна Рада не бере до уваги усні зауваження столичного мера

Усні заяви мера Києва Віталія Кличка про дострокові вибори в столиці не можуть бути предметом обговорення у Верховній Раді - заявляють у фракції "Слуга народу" і зазначають, що очікують офіційного звернення до парламенту. Про це передає "Інтерфакс-Україна".

"Усні новини з сайтів, на жаль, для нас не є підставою, щоб про це навіть говорити в комітеті. Очікуємо офіційного звернення. Якщо воно буде процедурно правильно поданим до Верховної Ради, далі воно надійде до комітету. Ми будемо в комітеті визначатися", - сказав перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко журналістам в кулуарах парламенту в четвер.

Він уточнив, що наступне засідання комітету з питань організації державної влади і місцевого самоврядування є головним в цьому питанні й відбудеться 1 жовтня.

"Якщо він встигне до цього подати (подання, - ред.). Можливо, включимо до порядку денного комітету. Можливо, не включимо. У нас є 90 днів на ухвалення цього рішення", - пояснив Корнієнко.

Вчора повідомлялося, що Кличко заявив про звернення у парламент по розпуску Київради, яка знову не зібрала кворуму для сесії, і призначення дострокових виборів у столиці.

"Сьогодні ми бачимо, що в залі немає кворуму. Тобто працювати готові не всі. Тому я звертаюся до парламенту щодо розпуску Київради VIII скликання і призначення позачергових виборів у Києві!" - заявив чинний мер столиці.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" висвітлював тему дострокових виборів на місцях і позначив причини їх необхідності.