Головна Новини Політика внутрішня політика Матіоса викрили у фальсифікації справи проти Клименко: у мережі з'явилося відео свідчень
commentss НОВИНИ Всі новини

Матіоса викрили у фальсифікації справи проти Клименко: у мережі з'явилося відео свідчень

Обвинувачений у рейдерстві Владислав Дрегер під запис заявив, що Анатолій Матіос нібито намагався з його допомогою створити проблеми екс-міністру Олександру Клименку

20 вересня 2019, 14:36 comments1966
Поділіться публікацією:
Матіоса викрили у фальсифікації справи проти Клименко: у мережі з'явилося відео свідчень

Екс-головний військовий прокурор України Анатолій Матіос міг співпрацювати з обвинуваченим у рейдерстві в Донецьку Владиславом Дрегером з метою заволодіння активами колишнього міністра часів Януковича Олександра Клименка. Про це пише видання "Апостроф", відзначаючи, що результатом цієї співпраці могла також стати фальсифікація кримінальної справи проти екс-міністра.

У матеріалі згадуються імена екс-народного депутата Андрія Левуса і співробітника СБУ Богдана Чобітка. Зазначається, що про їх участь у справі розповів сам Дрегер в опублікованому два роки тому в мережі відео.

"Дрегер зізнався, що за пропозицією Анатолія Матіоса готовий був стати членом "групи Олександра Клименка і оформити на себе корпоративні права підприємств, які перебувають в Україні". Потім, за планом Матіоса, він повинен був піти на угоду зі слідством, і в рамках цієї угоди відбулася б конфіскація активів Клименко", — пише "Апостроф".

За словами Дрегера, його зустрічі з Матиосом нібито проходили в будівлі ГПУ, куди його завозили через службове паркування. Він також підкреслив, що в розробці "плану" нібито брали участь співробітники військової прокуратури Дмитро Хортів, Ольга Миргородська та Віталій Опанасенко, і народний депутат "Народного фронту" на той момент Андрій Левус.

"Дрегер прямо вказує, що Анатолій Матіос погодився допомогти йому зі справами проти нього, за що той повинен був профінансувати угоди з придбання активів сім'ї Клименко. Він також стверджує, що у Анатолія Матіоса в 2017 році були контакти з людьми Юрія Іванющенка, правої руки екс-президента Януковича", — сказано в матеріалі "Апострофа".

Владислав Дрегер також відзначив, що пов'язані з Матиосом люди нібито вимагали від нього гроші за "витрачені зусилля". Відео ж він записав, з його слів, через тиск з боку Анатолія Матіоса. Відео було записано 1 липня 2017 року, а протокол допиту Дрегера, на якому, як з'ясували журналісти, будується справа військової прокуратури проти Олександра Клименка, датований 5 липня 2017 року.

Варто нагадати, що 14 липня 2017 року військова прокуратура обшукала зазначені Дрегером компанії. Зокрема, у цей день був заблокований бізнес-центр "Гулівер", де знаходиться редакція сайту, газети і радіостанції "Вісти", що належать Клименку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!