"Справа Нацгвардії": САП просить для екснардепа Микитася арешт із заставою у 300 млн грн

За версією слідства, збиток від незаконної угоди перевищив 81 млн грн

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури мають намір просити арешту народного депутата 8-го скликання Максима Микитася по справі про квартири для Національної гвардії, передає прес-служба відомства.

"Прокурори САП наполягають на застосуванні до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 300 млн грн. застави", - сказано в повідомленні.

За версією слідства, Максим Микитась організував укладення низки договорів між керівниками будівельної компанії, бенефіціарним власником якої був екснардеп, і командувачем Національної гвардії України з обміну належної НГУ нерухомості в Печерському районі Києва на нерухомість в житловому кварталі в районі станції метро "Червоний хутір" на околиці столиці. Експерти встановили, що внаслідок неравнозначного обміну державі завдано збитків у розмірі 81 млн 635 тис. 448 грн.

Колишньому нардепу Максиму Микитасю було повідомлено про підозру у ч. 3 ст. 27 (види співучасників злочину), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Максиму Микитасю повідомили про підозру у розтраті майна Національної гвардії. Йому загрожує від 7 до 12 років ув'язнення.