Головна Новини Політика внутрішня політика Уряд Німеччини визначив умови, коли Мінські угоди вважатимуть виконаними
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд Німеччини визначив умови, коли Мінські угоди вважатимуть виконаними

Основна вимога – територіальна цілісність

3 жовтня 2019, 14:52 comments1647
Поділіться публікацією:
Уряд Німеччини визначив умови, коли Мінські угоди вважатимуть виконаними

Уряд Німеччини привітав погодження Тристоронньою контактною групою "формули Штайнмаєра" і заявив, що Мінські угоди будуть вважатися виконаними лише після відновлення суверенітету України на окупованих нині територіях Луганщини і Донеччини. Повідомили у "Радіо Свобода".

"На думку уряду Німеччини, Мінські угоди залишаються дорожньою картою для політичного вирішення ситуації на сході України. Погодити "формулу Штайнмаєра" було важливим кроком для Тристоронньої контактної групи. Тепер настав час імплементувати інші пункти Мінських угод. На нашу думку, Мінські угоди не вважатимуться виконаними, поки повний територіальний суверенітет і цілісність України не будуть відновлені у Луганському і Донецькому регіонах", – повідомили у Міністерстві закордонних справ Німеччини журналістам ресурсу.

Нагадаємо, що Тристороння контактна група в Мінську 1 жовтня узгодила й підписала документ, що розвиває так звану "формулу Штайнмаєра". Він передбачає запровадження закону про особливий статус окупованої частини Донбасу після проведення там місцевих виборів, відповідно до законодавства України. Але контролем виборів буде займатися ОБСЄ. Наразі документ викликає багато суперечок, а по країні почались акції під гаслом "ні капітуляції".

"Коментарі" писали, що "Формула Штайнмайера" не несе загрози Україні і може стати ключем до миру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!