Головна Новини Політика внутрішня політика Рябошапка спростував вказівки шукати компромат на Байдена
commentss НОВИНИ Всі новини

Рябошапка спростував вказівки шукати компромат на Байдена

В розробці близько 15 дотичних кримінальних проваджень

4 жовтня 2019, 12:44 comments2070
Поділіться публікацією:
Рябошапка спростував вказівки шукати компромат на Байдена

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка спростував спроби вплинути на нього у питанні відновлення справи фірми Burisma з метою отримання компромату на колишнього віцепрезидента США Джо Байдена.

"Ніхто з іноземних або вітчизняних політиків, чиновників і не чиновників не дзвонив мені і не намагався вплинути на мої рішення щодо конкретних кримінальних проваджень", — сказав генпрокурор.

Рябошапка зазначив, що нещодавно розпочався аудит кримінальних проваджень. В даний час переглядаються справи, фігурантами яких є ексміністр екології Микола Злочевський та олігарх Сергій Курченко, а не Джо Байден або його син, який входить в правління компанії Злочевського Burisma.

Генпрокурор також запевнив, що є повністю незалежним від Офісу президента і політичного впливу.

Зазначимо, президент Володимир Зеленський у розмові з главою Білого дому Дональдом Трампом, обговорюючи можливість пошуку компромату на Байдена, заявив, що генеральний прокурор є "на 100% його людиною".

Портал "Коментарі" повідомляв, що Білий Дім оприлюднив стенограму телефонного спілкування двох президентів — Дональда Трампа та Володимира Зеленського.

В ході розмови Трамп і Зеленський критикували недостатню, на їх думку, допомогу Євросоюзу Україні. Також мова йшла про відновлення українськими правоохоронцями кримінального провадження у справі компанії Burisma, до правління якої входить син колишнього віце-президента Джо Байдена. Глава Білого дому хотів отримати компромат на Байдена, який є його ймовірним противником на виборах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!