Головна Новини Політика внутрішня політика Гончарук розповів, коли в Україні з'явиться ринок землі
commentss НОВИНИ Всі новини

Гончарук розповів, коли в Україні з'явиться ринок землі

За словами Прем'єр міністра, ринок землі значно вплине на розвиток економіки

4 жовтня 2019, 14:57 comments2687
Поділіться публікацією:
Гончарук розповів, коли в Україні з'явиться ринок землі

Прем'єр міністр України Олексій Гончарук сьогодні, 4 жовтня, заявив, що ринок землі з'явиться в нашій країні вже в наступному році. Про це він розповів під час зустрічі з бізнес-спільнотою.

За його словами, для уряду України створення ринку землі є пріоритетним завданням.

“Важким тягарем на нашій економіці лежить система пострадянських заборон. Я кажу про неприродне обмеження продажу землі. Ми будемо працювати, щоб ця історія пішла в минуле. Наш уряд буде активно працювати, щоб ринок землі з'явився в наступному році. Це дуже важливий фактор для розвитку економіки", — зазначив Прем'єр міністр України Олексій Гончарук.

Раніше портал "Коментарі" писав, що після відкриття ринку землі в Україні придбання сільгоспземель іноземцями буде можливе за умови реєстрації юридичної особи в Україні та сплати податків у бюджет держави. Уряд планує, щоб українець був потенційно у більш вигідних умовах, ніж його іноземний конкурент. Крім того, доступ до земельного ринку будуть мати як фізичні особи, так і компанії.

"Зараз у великих холдингів дешевий ресурс. У маленьких  набагато дорожче, у них немає ресурсу, щоб купувати цю землю. Нам потрібно дати можливість малому фермеру для купівлі земельної ділянки отримати кредит за значно більш низькою кредитною ставкою, щоб він був на рівні з іноземними суб'єктами або навіть вигравав. Ми плануємо створити інструмент, який дозволяв би компенсувати цю процентну ставку", — сказав Олексій Гончарук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!