Головна Новини Політика внутрішня політика Ще одна облрада закликала Зеленського не відводити війська і не давати Донбасу особливий статус
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна облрада закликала Зеленського не відводити війська і не давати Донбасу особливий статус

Звернення до глави держави було прийнято одноголосно (44 голоси)

5 жовтня 2019, 17:14 comments1908
Поділіться публікацією:
Ще одна облрада закликала Зеленського не відводити війська і не давати Донбасу особливий статус

На засіданні Хмельницької обласної ради в суботу, 5 жовтня, було прийнято звернення до президента Володимира Зеленського та Верховної Ради не впроваджувати так звану "формулу Штайнмаєра" для врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Ми, депутати Хмельницької обласної ради, від імені наших виборців категорично проти реалізації так званої формули Штайнмаєра, за якою, згідно з Мінськими угодами, вводиться особливий статус Донбасу", — сказано у зверненні.

Депутати наполягають, що ні за яких умов не можна надавати окупованому Донбасу особливий статус, а вибори там проводити тільки після повної деокупації території, відновлення кордонів, завершення адміністративно-територіальної реформи та повної перепаспортизації всього населення, зокрема з перевіркою на співпрацю з окупаційними адміністраціями та лояльність Україні.

У разі загострення ситуації облрада закликала ввести воєнний стан у прифронтових територіях і повну блокаду тимчасово окупованих територій і зберігати її до повної деокупації, а також розірвати дипломатичні відносини і всі угоди з Росією.

Депутати також назвали неприпустимим відведення ЗСУ та інших українських військових формувань та правоохоронних органів.

Як повідомляв сайт "Коментарі", раніше кілька обласних і міських рад закликали вище військово-політичне керівництво України відмовитися від реалізації "формули Штайнмаєра".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!