Головна Новини Політика внутрішня політика "У питанні російської мови Зеленський виглядає, як переодягнений Порошенко", - політтехнолог
commentss НОВИНИ Всі новини

"У питанні російської мови Зеленський виглядає, як переодягнений Порошенко", - політтехнолог

За словами Лозовського, Зеленський і його команда на ділі показали, що будуть продовжувати політику Порошенко щодо наступу на російську мову

8 жовтня 2019, 19:15 comments3898
Поділіться публікацією:
"У питанні російської мови Зеленський виглядає, як переодягнений Порошенко", - політтехнолог

Насправді новий міністр освіти Ганна Новосад, яка анонсувала, що до вересня 2020 року всі російські школи змусять перейти на українську мову, не сказала нічого нового.  Таку думку на сайті "Кореспондент" висловив політтехнолог Сергій Лозовський.

"Фактично серед усіх парламентських сил тільки партія Медведчука відстоює права російськомовних українців.  Тут треба зазначити, що команда Зеленського прийшла до влади завдяки голосам опозиційних виборців, які не сприймали шалений націоналізм Порошенко і повірили, що обіцянки Зеленського про світ, мову, свободу слова — це не порожні обіцянки.  На жаль, це виявилося саме так ", — констатував політтехнолог.

 Сергій Лозовський зазначає, що, на відміну від Зеленського, "Опозиційна платформа" поводиться послідовно.  Він звертає увагу також, що у Медведчука і його соратників є досвід боротьби з дискримінацією за мовною ознакою через суди.

  "Так, за позовом партії суд в лютому 2019 року скасував рішення Житомирської облради від 25.10. 2018 про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту як таке, що "суперечить окремим статтям Конституції України та іншим законам".  Раніше, в жовтні 2018 року, юристи Медведчука опротестували аналогічне рішення Львівської облради ", — конкретизував політтехнолог.

 Лозовський цитує позицію Віктора Медведчука, який прокоментував ситуацію в тому ключі, що Зеленський порушив свої передвиборчі обіцянки і очолив політику дискримінації російськомовних.

Політтехнолог впевнений, що такими діями нова влада ризикує закінчити з таким же мізерним рівнем підтримки як і Порошенко.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Луценко розкрив деталі своїх зустрічей з адвокатом Трампа Рудольфом Джуліані.

 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!