Головна Новини Політика внутрішня політика Україна ще не узгодила підсумковий документ "нормандського саміту"
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна ще не узгодила підсумковий документ "нормандського саміту"

Пристайко спростував узгодження підсумкового документа "нормандського саміту"

12 жовтня 2019, 12:47 comments3388
Поділіться публікацією:
Україна ще не узгодила підсумковий документ "нормандського саміту"

На даний момент підсумковий документ майбутньої зустрічі лідерів країн нормандського формату узгоджений лише в частині формули Штайнмайера, а інші питання поки що обговорюються. Про це розповів міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.

За його словами, ще не узгоджені пункти щодо про передачі Києву контролю над кордоном до виборів, а також щодо обміну полоненими.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що президент Володимир Зеленський заявив, що  в Мінську була досягнута домовленість про розведення військ в Петровському і Золотому. Крім того Зеленський підтвердив погодження формули Штайнмаєра. Він зазначив,  що у новому законі не буде "перейдено жодної червоної лінії" та "не буде ніякої капітуляції".

Зеленський пояснив, що формула Штайнмаєра — це тимчасовий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей… починає діяти на постійній основі за умови, коли там відбудуться місцеві вибори, проведені згідно з Конституцією України та законодавства України, а також після публікації звіту ОБСЄ, що вибори відбулися за стандартами ОБСЄ та міжнародними стандартами демократичних виборів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!