Головна Новини Політика внутрішня політика У Раді підтримали "тютюнову корупцію", - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді підтримали "тютюнову корупцію", - ЗМІ

Законопроект №1049 "відправляє" в тінь до 25% сигаретного ринку

13 жовтня 2019, 18:19 comments2187
Поділіться публікацією:
У Раді підтримали "тютюнову корупцію", - ЗМІ

У Верховній Раді особисте збагачення окремих осіб знову стає вище добробут простих людей. Про це повідомляє канал "24", посилаючись на останню сесію парламенту.

Так, прийнятий 4 жовтня ВР у другому читанні законопроект №1049, який передбачає введення фіксованої маржі для оптових і роздрібних торговців сигаретами, здатний привести до істотного подорожчання сигарет і, фактично, переведе 15 млрд. Грн з кишень споживачів в кишеню осіб, які лобіювали цю поправку .

За оцінками експертів, у разі остаточного прийняття цієї правки, яка вже отримала назву "маржа Холодова", близько 25% сигаретного ринку доводиться "в тінь".

Як повідомляли ЗМІ, серед лобістів поправки — заступник голови Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Андрій Холодов, якого пов'язують з мережею роздрібного продажу тютюнових виробів "Т-Кіоск".

Як говориться в матеріалі "Дзеркало тижня", депутати слуги народу Олександр Дубинський і Олександр Юрченко, які внесли одіозну поправку, посилалися також на лист від Асоціації Спеціалізована торгівля, засновниками якої є компанії, що займаються оптовими і роздрібними продажами тютюнових виробів.

"Всі компанії пов'язані з Олександром Сухомлином, в минулому міністром економіки в уряді Азарова і власником Львівської тютюнової фабрики. До речі, на її роботі внесена поправка ніяк не позначиться, оскільки ця фабрика сама собі і виробник, і дистриб'ютор", — пише видання.

За прогнозами експертів, у разі впровадження "маржі Холодова" світові виробники сигарет, які працюють в Україні, можуть згорнути свою діяльність і закрити місцеві виробництва.

"Коли великі міжнародні компанії висловлюють намір закрити своє виробництво — це сигнал для інвесторів, що влада в країні не здатна створити сприятливі і стабільні умови для бізнесу. І це знижує інвестиційну привабливість України на міжнародному ринку", — говориться в матеріалі "24" каналу.

Нагадаємо, міжнародні тютюнові компанії "Філіп Морріс Україна", "Брітіш Американ Тобакко Україна", JTI та "Імперіал Тобакко" 9 жовтня на спільній прес-конференції вже заявили, що розглядають можливість скорочення виробництва і подальшого закриття фабрик на території України через прийняття Верховною Радою законодавчої норми про державне регулювання торгової націнки на їхні товари.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про можливі наслідки для України після запуску ринку землі для іноземців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!