Головна Новини Політика внутрішня політика Названа альтернатива «формулі Штайнмайера»
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа альтернатива «формулі Штайнмайера»

Пристайко розповів про те, як позначиться на українцях відмова від «формули Штайнмайера»

15 жовтня 2019, 09:23 comments4198
Поділіться публікацією:








Названа альтернатива «формулі Штайнмайера»

На слуханнях у комітеті Європарламенту міністр закордонних справ України Вадим Пристайко розповів про те, яким може бути альтернативний варіант врегулювання конфлікту на сході країни.

За його словами, щоб закінчити війну, українці повинні бути чесними перед собою з приводу коштів, які можуть призвести до миру.

Він зазначив, що уряд має запропонувати народу кращі варіанти рішення.

"Ця "формула Штайнмайера" була створена і узгоджена урядами, і вона відрізняється від того, на що Київ раніше погоджувався", — сказав чиновник.

Пристайко зазначив, що в цій ситуації, це дуже болючий компроміс, однак можна піти цим шляхом, не заходячи так далеко, щоб це завадило суверенітету України і територіальної цілісності.


Також він зазначив: щоб Україну не звинуватили в зриві цих домовленостей, треба просто бути чесними перед собою і перед своїм народом.

Чиновник розповів про те, що в разі відмови від "формули Штайнмайера" Україні доведеться на третину скоротити бюджет, закладений на соціальні виплати — пенсії та соціальне страхування.

"Якщо ми про щось домовляємося, то, наскільки б болючими не були ці рішення, ми повинні їх виконати, бо це шлях до миру, якого ми можемо досягти в майбутньому. Якщо для народу це прийнятна ціна – ми це робимо. Якщо ні – ми повинні знати про це. Я вже говорив нашим депутатам – якщо вони серйозно до цього ставляться, тоді ми забираємо третину бюджету з пенсій, зарплат, медичного страхування, переводимо це на в нашу армію і намагаємося захистити себе без мирного процесу. Ці опції всі – перед українським народом. Але уряд має вибрати і запропонувати те, що є найбільш доцільним", – сказав міністр закордонних справ України.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", президент Володимир Зеленський підтвердив узгодження формули Штайнмаєра. При цьому Зеленський зазначив, що в новому законі "перейдуть жодну червону лінію" і "не буде ніякої капітуляції".

Зеленський пояснив, що "формула Штайнмаєра" — тимчасовий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей, який починає діяти на постійній основі за умови, коли там відбудуться місцеві вибори, проведені у відповідності з Конституцією України та законодавством України, а також після публікації звіту ОБСЄ, що вибори пройшли відповідно до стандартів ОБСЄ та міжнародним стандартам демократичних виборів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!