Можуть оскаржити: в САП незадоволені зменшенням застави Гладковському в 10 разів

Прокурори чекають повного тексту рішення суду

Спеціалізована антикорупційна прокуратура може оскаржити рішення Вищого антикорупційного суду про обрання запобіжного заходу колишньому заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковскому. Про це сказав прокурор САП Юрій Олефір, повідомляє "РБК-Україна".

Повний текст рішення суду буде оприлюднено в понеділок, 21 жовтня. Після чого сторона обвинувачення буде вирішувати питання про його оскарження, оскільки прокуратура просила для Гладковського заставу в 100 млн грн.

"Застосовано запобіжний захід - тримання під вартою, про який ми просили. Ми ознайомимось з повним текстом ухвали, ознайомимось з мотивами, якими суд керувався про визначення саме такого розміру застави. Якщо вони будуть обґрунтовані, можливо, ми не будемо подавати апеляційну скаргу. Разом з тим, подивимось, якщо вони не відповідатимуть... тоді вже в нас будуть підстави для оскарження", - пояснив прокурор.

Як повідомляв сайт "Коментарі", раніше 19 жовтня Вищий антикорупційний суд заарештував Олега Гладковського на два місяці з можливістю внесення застави в 10,6 млн грн.

Адвокати будуть рекомендувати ексчиновнику внести заставу. На думку юристів, кошти будуть виплачені в понеділок, 21 жовтня.