Головна Новини Політика внутрішня політика Державну аудиторську службу України будемо реформувати, — Дубілет
commentss НОВИНИ Всі новини

Державну аудиторську службу України будемо реформувати, — Дубілет

Реформа, в першу чергу, дозволить сконцентруватися на шахрайстві

22 жовтня 2019, 10:05 comments1786
Поділіться публікацією:
Державну аудиторську службу України будемо реформувати, — Дубілет

Міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет заявив, що Державна аудиторська служба готується до реформування. Про це чиновник написав на своїй сторінці в соціальній мережі.

Крім того, планується скорочення штату співробітників. Пов'язано це з низькою заробітною платою.

"Зараз там працює 3212 людей, і вони отримують небезпечно низькі зарплати. До чого це може призводити, можете здогадатися. Кількість співробітників цього органу буде скорочено до 400", — зазначив Дмитро Дубілет.

Власне, сама реформа в першу чергу дозволить державному аудиту сконцентруватися на серйозному шахрайстві. При цьому співробітники, які залишаться після скорочення, будуть працювати за міжнародними стандартами.

"Зараз відбувається певне дублювання функцій між держаудитом і Рахунковою палатою, а також гаудитом і силовими органами. Це дублювання потрібно прибрати. Великі державні компанії повинні проходити аудит в приватних аудиторських компаніях (власне, зараз іноді так і відбувається). З іншого боку, чим більше ми приватизуємо, тим менше треба проводити аудит. Згідно світовій практиці, ми передаємо держаудит Міністерству Фінансів", — розповів міністр Кабінету міністрів України.

Раніше портал "Коментарі" писав, що министр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет запропонував переїхати в одну будівлю міністерствам, які зараз знаходяться в різних куточках Києва.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!